Štyri roky po Funkčnom veteránovi sa raper, DJ a producent Vec vracia na scénu, pravdepodobne ako Hravý senior. Zatiaľ len pracovný názov jeho nového albumu opäť nesie dávku sebairónie - veď patrí medzi najväčších "dinosaurov" slovenského hip-hopu - no zároveň vystihuje jeho svieži aktuálny zvuk. Za všetko hovorí ochutnávka v podobe nového singla s názvom Branči Kováč, ktorý už má aj videoklip.

Plány na vydanie novej hudby odhalil Vec koncom minulého roka. Na Nový rok zverejnil krátke video zo štúdia, v ktorom fanúšikom sľúbil, že v roku 2012 vydá dokonca dva albumy. Ten prvý by sa mohol volať Hravý senior, má vyjsť už na jar a Vec na ňom spolupracuje napríklad s českým producentom Wichom.

V prvej zverejnenej skladbe Branči Kováč hosťuje speváčka Sash a hudobník Marián Čekovský, rezký hudobný podmaz produkoval samotný Vec. V texte vtipne apeluje na rádiá či pripomína časy, kedy boli s Rytmusom kamaráti. Vo videoklipe, ktorého režisérom je Branislav Vincze, sa v niekoľkých záberoch objavil aj "moderný spevák" Tomáš Hafner.

Vec feat. Sash, Marián Čekovský - Branči Kováč

Vec, vlastným menom Branislav Kováč, pochádza zo Zlatých Moraviec a hudobnú kariéru začal spolu s Midim v dnes už kultovej formácii Trosky. V roku 1997 dvojica vydala eponymnú štúdiovku, ktorá bola však ich jediným spoločným albumom. Približne od roku 2000 pôsobí Vec ako sólový interpret, pričom zatiaľ má na konte albumy Dobré Ráno (2005) a Funkčný Veterán (2008) a kompiláciu Funkčné Remixy (2009).

Vec - Branči Kováč PF 2012

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva EMI.

Súvisiaci interpreti: Vec