Piatok bude v bratislavskom Nu Spirit Clube patriť nemeckej electro-funkovej úderke Marbert Rocel prirovnávanej k Parov Stelar Band - na svoje si teda prídu priaznivci živých koncertov. V sobotu sa v klube na Šafku stretnú fanúšikovia aktuálnej tanečnej hudby, ktorí radi objavujú nepoznané. Mená holandských producentov Kramphaft a Jameszoo u nás síce nie sú príliš známe, no predchádzajúce vydania MOOV potvrdili, že ide o párty so záruku kvality.

Skupina Marbert Rocel je zástupcom prestížnej značky Compost Records. V apríli jej vychádza tretí album s názvom Small Hours a Bratislava bude jedným z prvých miest, v ktorých skladby z neho zaznejú naživo. Slovenskú premiéru tejto kapely, ktorá sa odohrá už tento piatok, by si nemali ujsť priaznivci Parova Stelara, Mr. Scruffa, Quantica či Belleruche.

Podľa organizátorov sa fanúšikovia môžu tešiť na dvojhodinový koncert plný energických, ale aj pomalších ležérnych skladieb akou je napríklad nový singel Whether The Night. O afterparty sa postarajú DJ Magálová z Nu Spiritu a hosťujúci DJ Diome z Plzne.

piatok 16. marca - Marbert Rocel
support: DJ Magálová
vstupné: 14 eur v predpredaji na Orepole.sk, 16 eur na mieste

Marbert Rocel - Whether The Night

Po ostrovnom vydaní s hosťami z Glasgowa sa MOOV presúva cez Lamanšský prieliv spať na kontinent. Moov to Amsterdam v sobotu predstaví dvoch nádejných reprezentantov bohatej holandskej tanečnej scény, ktorú ani zďaleka netvoria len tranceoví producenti.

Kramphaft
minulý rok prerazil vďaka EP na amsterdamskom Rwina Records so zvukom niekde na pomedzí hip-hopu, juke a dubstepu. Do Bratislavy si okrem vlastnej produkcie prinesie aj čerstvé tracky spriaznených duší ako Kuedo a Om Unit. O mladom producentovi menom Jameszoo budeme ešte len počuť - jeho domovským vydavateľstvom je Kindred Spirits ("Blue Note" Amsterdamu), kde sa jazz a soul spolčuje s hip-hopom a post-dilla beatmi. Koncom februára vyšlo jeho prvé EP, ktoré budú môcť návštevníci Nu Spirit Clubu počuť medzi prvými.



Dvojicu Holanďanov doplnia lokálne talenty. Z neďalekého Olomouca príde Pauser, ktorý okrem selekcie klasického boogie, funku a soulu miluje aj "wonky" zvuk súčasného inštrumentálneho hip-hopu. Zástupcom domácej scény je okrem rezidenta Stratasoula tentokrát aj Jimmy Pé z netlabelu Gergaz, vďaka ktorému sa slovenská beatová tvorba dostáva aj do setov DJov z medzinárodnej scény. O vizuály sa postará TwoTwenty.

sobota, 17. marca - Moov To Amsterdam
vstupné: 7 eur v predpredaji na www.tixy.sk

Moov to Amsterdam - pozvánka od Jameszoo

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytli Marek Babušiak z Nu Spiritu, Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole a Michal za MOOV.