Americká speváčka, herečka a filmárka Madonna bude režírovať životopisný film Taking Flight o baleríne Michaele DePrince. Snímka spoločnosti MGM vznikne na motívy knihy Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina (2014), ktorú napísala DePrince spolu so svojou adoptívnou matkou Elaine.

Film ponúkne pohľad na to, ako sa DePrince z osirelého dievčatka z vojnou zmietaného Sierra Leone vypracovala na svetoznámu tanečnicu. "Michaelina cesta vo mne, ako umelkyni, ale aj ako aktivistke, ktorá rozumie nepriazni osudu, hlboko rezonovala. Máme výnimočnú príležitosť vniesť svetlo do situácie v Sierra Leone a nechať Michaelu, aby bola hlasom všetkých osirelých detí, popri ktorých vyrastala. Je mi cťou, že môžem jej príbeh priviesť k životu," vyjadrila sa Madonna, ktorá sa do režisérskeho kresla posadí po tretí raz. Predtým režírovala snímky Špina a múdrosť (2008) a W.E. (2011).

Michaela DePrince vyrastala v Sierra Leone počas občianskej vojny. Keď mala tri roky, povstalci zabili jej otca a o týždeň neskôr zomrela v dôsledku horúčky a vyhladovania aj jej matka. DePrince mala aj troch bratov, ktorí zomreli v mladom veku. Po tom, ako osirela, ju dal jej strýko do sirotinca. Odtiaľ si ju neskôr adoptovala americká rodina, ktorá v nej objavila talent na tanec a povzbudila ju k tomu, aby sa venovala baletu. Dvadsaťtriročná DePrince vyštudovala na American Ballet Theatre v New Yorku a profesionálne debutovala ako 17-ročná na doskách Joburg Ballet v Juhoafrickej republike. V súčasnosti je sólistkou holandského Národného baletu a predstavila sa napríklad po boku Beyoncé vo filme k jej albumu Lemonade (2016) či v dokumente First Position (2012).

O scenár filmu Taking Flight sa postará Camilla Blackett. Leslie Morgenstein, Elysa Koplovitz Dutton, Ben Pugh a Guy Oseary sa pod film podpíšu ako producenti. Za MGM budú na projekt dozerať Jonathan Glickman a Tabitha Shick.

Zdroj: SITA (Deadline.com, archív)
Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth / AP Photo/Denis Farrell (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Madonna