Americká rocková kapela Paramore debutuje so svojou štvrtou štúdiovkou s jednoduchým názvom Paramore (2013) na prvej priečke britského albumového rebríčka, odkiaľ po troch týždňoch vytlačila speváka Justina Timberlakea.

Pre trojčlennú formáciu na čele s Hayley Williams je to druhé no. 1 v UK Charte. Predtým sa im to podarilo v roku 2009 s nahrávkou Brand New Eyes. Singlami z novinky sú skladby Now a Still Into You.


Na dvojke je spomínaný Justin Timberlake s albumom The 20/20 Experience (recenzia), za ním sa umiestnila Pink s albumom The Truth About Love (recenzia), ktorý poskočil o dve priečky nahor. Polepšila si aj škótska speváčka Emeli Sandé so štúdiovkou Our Version Of Events (2012), ktorá sa posunula zo sedmičky na štvorku.

Naopak pokles zaznamenala americká indierocková kapela Imagine Dragons s debutovou štúdiovkou Night Visions (2012), ktorá pred týždňom debutovala na druhej priečke. Aktuálne jej patrí piate miesto. Do top 10 sa tento týždeň dostala ešte jedna novinka - album Overgrown (2013) britského speváka a hudobníka Jamesa Blakea na osmičke.


Singlovým rebríčkom zamiešala smrť Margaret Thatcher

Producent a dídžej Duke Dumont a speváčka Ame obhájili so spoločnou skladbou Need U (100%) minulotýždňové prvenstvo v britskom singlovom rebríčku. Odolali tak náporu internetovej kampane, ktorá sa spustila po úmrtí bývalej britskej premiérky Margaret Thatcher. Tá skonala 8. apríla vo veku 87 rokov. V rámci tejto kontroverznej kampane si ľudia začali legálne sťahovať pieseň Ding-Dong! The Witch Is Dead z filmu Čarodejník z krajiny Oz (1939), aby tak vyjadrili svoju radosť z úmrtia známej političky.

Naopak jej priaznivci si zas začali kupovať singel I'm In Love With Margaret Thatcher od kapely Notsensibles. Ten sa však dostal iba na 35. priečku. Pieseň Ding-Dong! The Witch Is Dead, ktorá sa počas niekoľkých dní prepracovala takmer na vrchol rebríčka, sa s dĺžkou 51 sekúnd stala historicky najkratšou skladbou v top 10 UK Chartu a tiež jediným singlom kratším než minúta, ktorému sa podarilo dostať do prvej desiatky. Je tiež jedinou tohtotýždňovou novinkou v top 10.

Zdroj: SITA (Theofficialcharts.com)
Foto: Paramore.net

Súvisiaci interpreti: Paramore