Aj keď skupina Florence and the Machine tento rok vydala už tri videoklipy, až teraz ponúka ten, ktorý bude sprevádzať prvý oficiálny singel Ship To Wreck. V ňom speváčka bojuje so svojim hysterickým ja. A to až do takej miery, že sa neváha pobiť sama so sebou.

Čím bližšie je termín vydania nového albumu s názvom How Big, How Blue, How Beautiful, tým viac detailov sa fanúšikom dostáva. Po promo videoklipe s rovnakým názvom a ďalším dvom s účelom pripomenutia sa poslucháčom, prichádza na rad prvý oficiálny singel určený pre éter. Ten kapela predstavila iba minulý týždeň a už prináša aj príslušné video.

Audiovizuálna štvorminútovka k piesni Ship To Wreck zobrazuje líderku Florence Welch v jej vlastnom dome zmätene pobehovať a bojovať proti svojmu zlému ja. Tak, ako predchádzajúce klipy, aj štvrté zverejnené video z očakávanej nahrávky sa režíroval Vincent Haycock. Ten svojou víziou dal zadosť textu. "Tuším som premýšľala o svojej vlastnej deštruktívnej stránke a o tom, ako niečo môžete vytvoriť, len preto, aby ste to zničili. Tešiť sa/ničiť, vytvárať/búrať atď... Keď sa nachádzate v takom víre, často to končí tak, že ste zničili to, čo ste mali najradšej," vysvetlila jeho posolstvo speváčka.

O produkciu nového albumu sa postaral Markus Dravs. Ten
 spolupracoval aj s Björk, Arcade Fire či Coldplay. Na štúdiovke, ktorá ponúkne v základnej verzii jedenásť skladieb, sa podieľajú aj Paul Epworth (Adele - 21), Kid Harpoon (Jessie Ware - Devotion) a John Hill (Christina Aguilera - Bionic).


Autor: Marek Majzon
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Florence and the Machine