Headlinerom open-air festivalu Open Jazz Fest, ktorého piaty ročník sa uskutoční 20. a 21. júla na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom, bude jazzový bubeník Billy Cobham so svojou kapelou. Agentúru SITA o tom informoval PR koordinátor podujatia Marian Pavlovič.

Rodák z Panamy, ktorý vyrastal v New Yorku a v súčasnosti žije vo Švajčiarsku, príde na Slovensko po šiestich rokoch. Na podujatí sa predstaví počas druhého dňa - v sobotu 21. júla. Jeho kapelu budú tvoriť: Jean-Marie Ecay (gitara), Michael Mondesir (basa), Christophe Cravero (klávesy a husle), Camelia Ben Naceur (klávesy) a Junior Gill (steelpan a perkusie).


Šesťdesiatsedemročný Billy Cobham pôsobí na scéne od roku 1968. Celý život sa venuje prepájaniu jednotlivých hudobných vplyvov z rôznych kútov sveta nielen ako bubeník a perkusionista, ale aj ako skladateľ, producent a pedagóg. Jeho nahrávky a energický a komplexný štýl hry mali silný vplyv na vývoj jazzu a jazzfusion.

Spoluzakladateľ slávneho Mahavishnu Orchestra je považovaný za vytrvalého hudobného bádateľa. Hral s najjagavejšími hviezdami jazzového neba - Georgeom Bensonom, bratmi Breckerovcami, Johnom Scofieldom, Georgeom Dukeom, Tonym Williamsom či Victorom Baileym. Hral taktiež u legendárneho Milesa Davisa a koncertoval s kapelou Grateful Dead. Koncom 70. rokov bol lídrom kapiel Atlantic, CBS, Elektra a GRP.

Významné je aj jeho angažovanie sa v projektoch, ktoré presahujú koncertný rámec jeho účinkovania. Niekoľko rokov pracoval pre UNICEF s autistickými a hyperaktívnymi deťmi.

Okrem Billyho Cobhama sa na Open Jazz Feste predstavia Marek Balata, Zuzana Lapčíková, David Kollar trio, Mo' Blow, Justin Echolz a Pavol Bodnár & Ecce Jazz Band. Vstupenky na podujatie sú v predaji v sieti Ticketportal, jednodňový lístok stojí 15 eur, dvojdňový 20 eur.

Zdroj: SITA
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Billy Cobham