Na jedinečný festival pre milovníkov lietajúcich strojov a hudby mieri aj kultová punková kapela Zóna A. Koňýk, Revo, Lump Čupe a Tuleň odpália na letisku v Boleráze tie najväčšie hity ako Útok na špicu hitparády, Potopa či špeciálnu skladbu Bolerázske dievčatá. Známi punkeri sa na festival veľmi tešia a publiku predstavia aj novinky.

Už budúcu sobotu 23. mája zažije letisko v Boleráze jedinečné spojenie pestrej domácej hudby a letectva, ale aj cestovania či divadla. Chýbať nebude ani pestrý program pre deti a dobré jedlo. Na festivale Dance with Air sa predstaví aj stálica slovenskej punkovej scény Zóna A. "Zahráme všetky naše hity. Odznie aj moja obľúbená skladba Nebuď hlúpa. Zahráme dve nové piesne Ja už nebudem piť a Dneska idem von. Tešíme sa na publikum, lietadlá a Peťa Kollera a Jura Rybana z Openrocku," hovorí spevák a líder kapely Peter "Koňýk" Schredl.

"Budeme hrať hity zo všetkých albumov. Určite dáme Útok na špicu hitparády, Potopa, Bolerázske dievčatá, Možno či Kde ste boli. Na takejto akcii nesmie chýbať pesnička Pivo. Skladbu Nebuď hlúpa venujeme Irene Čubírkovej, ktorá v obci Boleráz prežila mimoriadne 'plodné' obdobie života. A dúfam, že stihneme aj detské pásmo, ktoré nám je mentálne veľmi blízke. Lump a Koňýk by si radi skočili  nudisticky tandemový zoskok s padákom zo 4000 metrov," dodáva so smiechom bubeník Tomáš Vojtek, medzi fanúšikmi Zóny A známy ako Tuleň.

Skupina, ktorej aktuálnu zostavu dopĺňajú gitarista Martin "Revo" Revický a basák Miro "Lump Čupe" Lederleitner, je na scéne viac ako 30 rokov a na konte má deväť albumov a stovky odohratých koncertov. "Dúfam, že Dance with Air splní naše očakávania, lebo spojenie lietadiel, divadla, dobrej muziky, leta, piva a krásnych dievčat je mimoriadne lákavé. Počasie má byť veľmi pekné, čo nám potvrdila naša známa numerologička Agáta Mrkek," dodáva s úsmevom Tuleň.


Headlinerom festivalu Dance with Air 2015 je Peter Nagy s kapelou Indigo, vystúpia aj skupiny Slobodná Európa, Chiki Liki Tu-a, Karpatské chrbáty, Grobiani a Ramones Bratislava. "Minulý rok, ktorý bol v podstate nultý ročník a skúška, či majú ľudia v regióne záujem o podujatie podobného typu, prišlo 700 ľudí. Bolo to pre nás veľmi príjemným prekvapením. Vzhľadom na priaznivé ohlasy a tohtoročný pestrý program očakávame minimálne raz takú návštevnosť. Keďže piloti z aeroklubu, aj my ako organizátori koncertov a prevádzkovatelia hudobných klubov, to všetko robíme ako nadšenci a fanúšikovia, je to veľmi cítiť na príjemnej a pohodovej atmosfére festivalu," hovorí Juraj Ryban z agentúry Openrock.

Pre milovníkov adrenalínu bude k dispozícii simulátor 3G preťaženia, milovníkov cestovania čaká komentovaná videoprojekcia slovenského cestovateľa a fotografa Viťa Filu. Deti zabaví bábkové divadlo Žužu, úspešný spisovateľ detských knižiek Braňo Jobus či moderátori detskej relácie Fidlibum. Po skončení denného a večerného hudobného programu bude veľkolepá zábava pokračovať až do rána s Video Oldies party. 

Pre návštevníkov bude pripravená autobusová kyvadlová doprava zo železničnej stanice Trnava, ktorá bude premávať každú hodinu od 10:00. Podujatie organizuje Združenie Mesto vznešených tónov, Aeroklub Bratislava a hudobné kluby MMC a Randal v spolupráci s Predpredaj.sk. Vstupenky si môžete zakúpiť v predpredaji za 12 eur alebo priamo na mieste v deň konania akcie za 15 eur. Pre dospelých s deťmi do 14 rokov platia zvýhodnené ceny - viac info.

Program Dance With Air festivalu:

12:00-12:40 - Dezorzovo lútkové divadlo – "Cirkus"- Slovenské marionetové divadlo
12:50-13.20 - Divadlo ŽUŽU – predstavenie pre deti "Ako chrániť prírodu" 
13:30-14.00 - Detská show Paci-Pac 
14:00-14.40 - Braňo Jobus a deti 
15:00-15.40 - Dezorzovo lútkové divadlo - "Cirkus"- Slovenské marionetové divadlo
16:00-16.45 - Viťo Fila: premietanie z cyklu Himalaya a ja - Bhután
17:00-17.40 - Ramones Bratislava
18:00-18.40 - Grobiani
19:00-19.40 - Karpatské Chrbáty
20:00-20.40 - Zóna A
21:00-21.40 - Slobodná Európa
22:00-22.40 - Chiki Liki Tu-a
23:00-00.30 - Peter Nagy & skupina Indigo
00:30-06.00 - Video Oldies party - DJs Roman a Juro

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Všetky informácie nájdete na oficiálnom webe festivalu 
www.dancewithair.sk.

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Peter Tibi Tibitanzl

Súvisiaci interpreti: Zóna A