Po vyše štyroch rokoch si kapela Medial Banana do svojej diskografie pripisuje tretí radový album s názvom Nedotknuteľní. Najvýraznejší domáci predstavitelia žánrov reggae a dancehall vydávajú svoj dlho ohlasovaný a ešte dlhšie očakávaný počin pod hlavičkou dvorného vydavateľstva Reggae Callin' Records v distribúcii Warner Music.

Nový album Medial Banana vznikal takmer celý v domovskom štúdiu Wellders v Bratislave. Obsahuje trinásť autorských skladieb, o ktorých mix sa postaral Jaro Žigo Jr. a mastering Američan Chris Graham. Pestrosť žánrových presahov jednotlivých členov sa aj tentokrát prejavuje v mimoriadnej rôznorodosti materiálu, avšak s charakteristickým "banánovským" zvukom.

Vypočujte si celý album na Deezeri:



Novinka vystihujúca "dobu koronovú"

Poslucháči na albume nájdu vedľa seba rub-a-dub hymnu Rudebwoy, energický drum&bass One Love s anglickým MC Jimmym Dangerom, uvoľnený letný hit Slnečné brýle, či recesistické roots reggae Detektív vyčmuchal. Silný ohlas zaznamenáva hlavne singel Staré časy, ktorý je výsledkom spolupráce so spriatelenou kapelou Polemic, feel-good hitovka Keď padá dážď, či tanečný hit Môžem všetko.

Na potenciálny úspech v mainstreamových vodách má našliapnuté aj titulná zaľúbená pieseň Nedotknuteľní s chytľavým refrénom a štipľavými slohami. Vydanie albumu sprevádza zverejnenie uleteného nového videoklipu z chránenej dielne Nefkus na skladbu Život ide ďalej, ktorá síce neplánovane, ale pomerne výstižne vystihuje aktuálnu dobu koronovú.


Album Nedotknuteľní je oddnes (15.5.) dostupný na všetkých streamovacích službách ako Spotify, Deezer, Tidal či Apple Music. Zberatelia fyzických nosičov sa už o pár dní dočkajú CD aj vinylov. 

Chalanov z Medial Banana zasiahla pandémia počas spoločného turné s Polemicom, ktorého väčšiu časť museli presunúť na október. Najbližšie môžu fanúšikovia banánov vidieť naživo z pohodlia a bezpečia svojich domov na Deň detí, 1. júna o 20:00 na kapelnom YouTube a Facebooku, počas špeciálneho live stream koncertu k novému albumu.

Fanúšikovia môžu svojich obľúbených hudobníkov v týchto časoch podporiť najmä kúpou ich nosičov, merchu alebo aj kúpou symbolického vstupného na online koncert.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Sveťo Moravčík. Text správy sme upravili.