Pesnička Marilyn Monroe, ktorá je pilotným singlom z pripravovaného albumu Martina Haricha s názvom Mapy, má už aj videoklip. Vznikol v zaujímavých industriálnych priestoroch a predznamenáva novú podobu spevákovej tvorby postavenú na úprimnosti, bezprostrednosti a autenticite.

Videoklip aj samotná pesnička Marilyn Monroe zachytávajú fungovanie moderných vzťahov na diaľku a ukazujú súčasnú podobu našich životov. V klipe sa prelínajú príbehy viacerých párov, ktoré spolu komunikujú na diaľku. "Protagonisti videa sú síce od seba vzdialení stovky kilometrov, ich vzťahy sú však aj napriek tomu intenzívne," hovorí Martin Harich.

Dejové linky jednotlivých párov ukazujú na striedačku zábery klasickej kamery a Skype rozhovorov. V klipe, ktorý režíroval Michal Tesař, účinkuje aj Harichova česká kapela W.A.F. Atmosféru skladby podčiarkujú chladné industriálne priestory pražského centra športu, kultúry a kreativity Radlická kulturní sportovna. Marilyn Monroe je najnovšou ukážkou zo spevákovho štvrtého štúdiového albumu Mapy, ktorý vyjde v septembri.


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Filip Vítek.

Foto: ABN

Súvisiaci interpreti: Martin Harich