Koncom júla sa na Zemplínskej Šírave uskutoční prvý ročník Amfik Šírava festu. "Zorganizovať Amfik Šírava fest sme sa rozhodli na poslednú chvíľu a za tie tri týždne čo máme k dispozícií sa nedajú robiť nejaké veľké zázraky," tvrdia organizátori a dopĺňajú: "Chceli sme využiť to, že na Šírave tohto roku nebude žiadny hudobný festival."

Festival, ktorý sa uskutoční 31. júla, sa rozhodli pomenovať Amfik Šírava fest, keďže sa uskutoční v amfiteátri na stredisku Hôrka. "Tento ročník berieme ako takú malú skúšku, aj preto sa predstavia 'len' 4 kapely. Ťahákom bude kapela Desmod, vystúpi aj pre východniarov dobre známa formácia Heľenine oči a návštevníci uvidia aj mladé kapely The Fusion a Freedeggs," predstavil hudobný program festivalu jeho hlavný organizátor Marek Tomko.

Pri pozývaní na festival motivoval prísľubom ďalších ročníkov: "Týmto by som chcel pozvať všetkých Michalovčanov a ľudí z blízkeho okolia, ktorým nie je budúcnosť amfiteátra ľahostajná, aby sa prišli zabaviť a podporiť tento mini hudobný festival svojou účasťou a ukázali nám, že má význam niečo také organizovať. Preto sme aj cenu lístka stanovili na prijateľných 6 €. Robíme to pre ľudí a pokiaľ sa festival vydarí, chceli by sme spraviť ďalšie ročníky a možno časom z toho bude najväčší hudobný festival na východnom Slovensku, potenciál na to určite má."

Na festival sa teší aj Kuly, spevák kapely Desmod: "Na Šírave je stále výborná atmosféra, perfektní ľudia a som rád, že aj vďaka Amfik festu si na Šírave zahráme aj tento rok. Bude to náš jediný letný koncert na ďalekom východe, tak si ho príďte s nami spoločne užiť."


Informácie pre Hudba.sk poskytol Boris Karch, PR manažér Amfík Šírava festu.

Foto: archív skupiny Desmod

Súvisiaci interpreti: Desmod