Americká rocková kapela Pixies zaradila na očakávaný album Head Carrier aj skladbu All I Think About Now, ktorú venovali niekdajšej basgitaristke skupiny Kim Deal. Informáciu prezradil líder formácie Black Francis v rozhovore pre BBC Radio 6 Music.

Skladbu naspievala súčasná basgitaristka Paz Lenchantin, ktorá pôsobila aj v skupinách A Perfect Circle alebo Zwan. Štúdiovka Head Carrier by sa mala dostať na trh 30. septembra. Kapela nahrala album v spolupráci s producentom Tomom Dalgetym v londýnskych RAK Studios. Bude obsahovať dvanásť skladieb, z ktorých už skupina ponúkla pieseň Um Chagga Lagga.

Formácia predstaví štúdiovku na turné, v rámci ktorého vystúpi napríklad aj 15. novembra vo viedenskej Stadthalle, o deň neskôr v Aréne v poľskom meste Poznaň a 17. novembra v pražskom Forum Karlín.



Pixies vznikli v Bostone v zložení Black Francis (spev), Joey Santiago (gitara), Kim Deal (basgitara) a David Lovering (bicie). Debutový plnohodnotný album Surfer Rosa vydali v roku 1988. Po ňom nasledovali nahrávky Doolittle (1989), Bossanova (1990), Trompe le Monde (1991) a až o trinásť rokov neskôr Indie Cindy.

V roku 1993 Black Francis oznámil rozpad formácie bez toho, aby o tom vopred informoval ostatných členov. Následne sa všetci štyria hudobníci začali venovať sólovým projektom. Pixies oznámili návrat na scénu v roku 2004. Kim Deal odišla z kapely v roku 2013, nahradila ju Kim Shattuck, po ktorej prišla spomínaná Paz Lenchantin.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto:

Súvisiaci interpreti: Pixies