"Bolo to nebeské. Videl som celé univerzum života a splynul v jedno s celým vesmírom a našou milovanou Zemou zároveň," takto začína svoju rozpravu o svojom novom počine spevák a skladateľ Juraj Hnilica, konkrétne ku klipu k jeho letnej piesni Oceán. Skladba je súčasťou albumu Pohni líca, ktorý Juraj s celou svojou kapelou plánuje krstiť 24. júla v martinskom amfiteátri.

Svoj popis zážitku z natáčania začína Juraj Hnilica takto: "Oslovil som kamaráta Tomáša Bartalosa pri jednej prechádzke, že by som bol rád keby mi natočil klip a on ma zaskočil otázkou, či si viem predstaviť spievať v strede Dunaja pri západe slnka. Spočiatku som nerozumel, ako to celé Tomáš plánuje zrealizovať, ale do týždňa mi zavolal s tým, že kúpil čln a celú myšlienku natáčania má premyslenú."

Videoklip k piesni Oceán sa točil v Hanuliakove, odkiaľ pochádza aj autor videa a práve preto ho tak dokonale pozná. Je tam najväčšie koryto Dunaja. "Tomáš mi ukázal prstom na miesto Dunaja a povedal, že presne v strede je plytčina, ktorá mi bude zhruba po pás. Tam ma vysadí a pri západe slnka môžeme začať točiť," popisuje Juraj natáčanie.


Voda nebola moc teplá, ale to bolo to posledné, na čo v tej chvíli spevák myslel. V jeho mysli sa prehrávala úprimná vďačnosť za život. "Stál som vo vode, ožiarený životodarnou, nádhernou hviezdou a ďakoval som za dar, akým slnko je. V tej chvíli som precitol a práve tu, na tomto mieste, som prežil svoj najkrajší koncert v živote. Mal som pocit, že hrám celému svetu a vesmíru zároveň." V jedinom okamihu si autor takto zvedomil magickú premenu žiarivých farieb, akú mu západ slnka poskytuje.

Po vytiahnutí Juraja na breh, spevák vyslovil: "Práve som zažil najkrajší koncert v živote brácho a fest ti zaň ďakujem." "Tak už len kvôli tomuto, sa to celé oplatilo," zareagoval Tomáš. Pri tomto klipe sa autor piesne opäť utvrdil v tom, že Slovensko je nádherný kus zeme a "máme tu všetko, čo nám príroda ponúka". Dunaj dokonale nahradil pocit oceánu a z videoklipu je cítiť jeho jemný a pritom autentický závan.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Robin Suchánek, manažér Juraja Hnilicu.

Foto: NetwIN production