Známy hudobný internetový portál Soundcloud, ktorému hrozil v súvislosti s jeho už dlhotrvajúcimi finančnými problémami zánik, sa podarilo na poslednú chvíľu zachrániť. Jeho doterajší šéf Alexander Ljung v pondelok oznámil, že sa podarilo dosiahnuť dohodu s investormi, ktorá umožní stránke fungovať aj naďalej.

Súčasťou dohody je aj to, že Ljung odchádza z čela spoločnosti a nahradí ho Kerry Trainor, bývalý šéf služby Vimeo, na ktorej zdieľajú svoje videá mnohí umelci a filmári. Z Vimea príde do Soundcloudu aj Mike Weissman, ktorý sa stane novým šéfom operácií tejto spoločnosti.

Soundcloud musel už v júli prepustiť 40 percent svojich dovtedajších zamestnancov, teda 173 ľudí, a spoločnosť už dlhšie upozorňovala, že bude musieť ukončiť činnosť a stránka zanikne, ak sa do piatka 18. augusta nepodarí nájsť nového investora. "Soundcloud zostáva," oznámil v pondelok Ljung.

Vedenie Soundcloudu, ktorý je populárny najmä u dídžejov a producentov elektronickej hudby a hip-hopu, sa v minulosti pokúšalo túto službu zachrániť aj spojením so službou Spotify. Rokovania o tejto akvizícii však v septembri stroskotali.

Zdroj: SITA (bbc.com)
Foto: logo služby Soundcloud