Americký aukčný dom Worldwide Auctioneers bude 1. septembra dražiť automobily, ktoré v minulosti vlastnili členovia legendárnych The Beatles Paul McCartney a John Lennon. Auto druhého spomínaného člena pochádza z roku 1979 a je posledné, ktoré počas života používal.

Vozidlo 76-ročného McCartneyho je zo série štyroch áut, ktoré v roku 1965 nechal vyrobiť pre každého člena kapely manažér Brian Epstein. Auto bubeníka Ringa Starra kúpila za 102 300 libier Geri Halliwell zo Spice Girls. Portál This Is Money uvádza, že vozidlo zosnulého gitaristu Georgea Harrisona vlastní jeho manželka. Čo sa stalo s autom spomínaného Lennona, nie je známe.

Na budúci mesiac budú takisto dražiť Harrisonovu gitaru, na ktorej hral počas posledného koncertu v liverpoolskom klube Cavern v roku 1963. Predajca očakáva, že za nástroj môže dostať 500-tisíc dolárov (v prepočte približne 440-tisíc eur).

Len včera pritom zverejnil syn Johna Lennona Sean Ono Lennon na Instagrame spoločnú fotku so synom Paula McCartneyho Jamesom s textom "Prekvapenie...", čo by mohlo naznačovať ich spoluprácu, keďže sú obaja muzikanti. Všetko je však zatiaľ v rovine dohadov, takže sa budeme musieť nechať prekvapiť. 


Zdroj: SITA (nme.com)
Foto: AP Photo/Dan Grossi

Súvisiaci interpreti: The Beatles