Po chytľavom debutovom singli Naspäť tam, prichádza spevák Erik Žigmund, ktorý si hovorí ERØ, s ďalším singlom. Novinkou Bez slov sa otvorene prihovára poslucháčom s výzvou, aby ľudí neposudzovali na prvý pohľad a vyhli sa zbytočnému škatuľkovaniu, pretože je normálne byť iný ako ostatní.

S produkciou skladby Bez slov pomohol nováčikovi na scéne Erik "Losos" Horák v jeho bratislavskom štúdiu Lososound. Na texte, aranžmáne skladby, speve, gitare a scenári klipu sa podielal sám ERØ. Na husliach a cajone hrá Miroslava Čonková.

Talentovaný spevák a hudobník v skladbe Bez slov tvrdí, že je normálne, keď sa človek nevie zaradiť alebo keď je iný ako ostatní. Pohŕda krásou, váži si skôr vnútro človeka. Snaží sa o to, aby sa ľudia neposudzovali hneď na prvý pohľad. Videoklip sa natáčal aj na Dúhovom Pride v Bratislave, kde tento rok vystupoval ako hosť.


Erik Žigmund pochádza z Trenčína, je študentom hry na gitare na VŠMU v Bratislave a popri škole skladá hudbu, v ktorej sa miešajú žánre ako folk, jazz, indie rock, pop a R&B. Okrem gitary hrá aj na klavíri a spieva. Medzi jeho najväčšie inšpirácie patria Amy Winehouse, ZAZ či Stevie Wonder.

Hudbe sa venuje odmalička, ale skladá a koncertuje dva roky. Zložil už viac ako 40 skladieb, ktoré sa chystá postupne nahrať v štúdiu. Taktiež skladá hudbu do rôznych študentských filmov. Spolupracuje aj s Borekom Suchánkom alebo Juliánou Hamranovou.

Redakciu Hudba.sk informoval Erik Žigmund. Tlačovú správu sme upravili.