Televízna stanica MTV dnes potvrdila výsledky hlasovania v kategórii Best Czech/Slovak Act 2012 v rámci tohtoročných MTV Europe Music Awards. Najviac hlasov od svojich fanúšikov dostal raper Majk Spirit, ktorý tak postúpil do ďalšieho boja s interpretmi z celej Európy.

Dvadsaťosemročný raper, vlastným menom Michal Dušička, si po víťazstve v kategórii Objav roka v domácej ankete Slávik zaknihoval ďalší úspech, o ktorý sa postarali jeho verní fanúšikovia. V hlasovaní o najlepšieho interpreta z Česka a Slovenska na tohtoročných MTV EMA mu dali najviac hlasov spomedzi nominovanej pätice interpretov.

"Ocenenie ma veľmi teší, dozvedel som sa to dnes ráno od svojho manažéra. Venujem ho všetkým, ktorí majú radi Majka Spirita, pretože len vďaka tým ľuďom som ho získal. Ďakujem," uviedol Majk Spirit, ktorý si cenu prevezme 28. novembra na MTV Birthday Party v pražskom klube Mecca. Jeho konkurentmi v kategórii Best Czech/Slovak Act boli české kapely Mandrage a Sunshine, spevák Ben Cristovao a speváčka Celeste Buckingham.

Môže reprezentovať aj celú Európu

Hlasovanie však nekončí. Víťazstvom v kategórii venovanej regiónu bývalého Československa sa Majk Spirit dostáva do omnoho tvrdšej konkurencie interpretov z celej Európy. Pokiaľ by uspel aj v ďalšom hlasovaní, reprezentoval by starý kontinent v kategórii Worldwide Act. Fanúšikovia ho môžu podporiť od dnes do 30. októbra na stránke www.cz.mtvema.com.

Výsledky budú oznámené v utorok 30. októbra spolu s víťazmi ďalších svetových regiónov - Latinská Amerika, Severná Amerika, Ázia a Afrika/India/Blízky východ. Päť interpretov z celého sveta napokon bude bojovať o spomínanú cenu Worldwide Act, ktorej víťaza sa dozvieme na samotnom odovzdávaní MTV Europe Music Awards 2012 vo Frankfurte. Vysielať sa bude 11. novembra od 21:00 na MTV. Okrem iných počas slávnostného večera vystúpia Carly Rae Jepsen, .fun, Muse, No Doubt, Rita Ora či Taylor Swift.

Pozrite si nominácie v hlavných kategóriách MTV EMA 2012

Majk Spirit - Hľadám pravdu

Informácie zverejnila stránka Mtv.nova.cz.

Foto: Mtv.nova.cz

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit