Anglický hudobník a spevák Elton John plánuje v roku 2019 vydať autobiografiu. Na životopise spolupracuje aj Alexis Petridis, hudobný redaktor britského denníka The Guardian. "Nie som príliš nostalgický človek. Často ma obviňujú, že myslím len na moje budúce koncerty a kreatívny proces," uviedol muzikant.

"Celkom ma prekvapilo, že pri spisovaní mojich spomienok cítim duševnú očistu. Uvedomil som si tiež, aký mám bláznivý život. Vyvíjal som sa v období mimoriadnych zmien vo svete a mal som to potešenie a česť stýkať sa a pracovať s mnohými ľuďmi, ktorí boli v srdci týchto zmien," dodal spevák na margo knihy, ktorej názov ani presný dátum vydania zatiaľ nie sú známe. Hudobník uviedol na trh tento rok vo februári najnovší album Wonderful Crazy Night, z ktorého pochádzajú single Looking Up, Wonderful Crazy Night, Blue Wonderful, In the Name of You a A Good Heart.

Elton Hercules John, vlastným menom Reginald Kenneth Dwight, počas svojej vyše 50-ročnej kariéry predal vyše 300 miliónov kópií nahrávok na celom svete. Je tak jedným z najúspešnejších hudobníkov všetkých čias. Okrem množstva iných ocenení získal aj šesť Grammy, vrátane Grammy Legend Award, päť BRIT Awards, Oscara, Zlatý glóbus či divadelnú cenu Tony. V roku 1994 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Medzi jeho najväčšie hity patria piesne ako Your Song, Rocket Man, Candle In The Wind, Saturday Night's Alright For Fighting, Don't Go Breaking My Heart (feat. Kiki Dee), Sorry Seems To Be The Hardest Word, I Guess That's Why They Call It The Blues, I'm Still Standing, Don't Let The Sun Go Down On Me (feat. George Michael), Sacrifice, Circle Of Life, Can You Feel The Love Tonight, Are You Ready For Love alebo Nikita. Od roku 1993 tvorí pár s filmárom Davidom Furnishom. V decembri 2014 sa zosobášili.  

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo

Súvisiaci interpreti: Elton John