Slovenský spevák holandského pôvodu Thomas Puskailer sa teší z úspechu aktuálneho #Unpluggedtour, počas ktorého vystupuje s gitaristom Andrejom Urbanským.

"Ľudia sa nám po koncerte vždy prihovoria, že sme skvelá dvojica. Ja som vraj tá čistá duša a Andrej rebel. Je naozaj dôležité, aby tieto unplugged koncerty dobre fungovali hudobne aj vokálne. Keď sa my bavíme, fanúšikovia to cítia a užívajú si to s nami. Som veľmi rád, že má turné úspech. Je to totiž prvýkrát, čo ľudia na Slovensku spoznávajú takto cez živé koncerty mňa a moju tvorbu. Doteraz som sa stretol len s pozitívnymi ohlasmi, čo ma neskutočne inšpiruje do ďalšej tvorby. Už sme odohrali 18 koncertov v rámci #Unpluggedtour a stále sa pridávajú ďalšie. Naozaj ma ten záujem teší," vyhlásil Puskailer.

Tridsaťpäťročný interpret pozval spomínaného gitaristu na turné po tom, ako ho videl a počul hrať v jednom z bratislavských klubov. "Gitaristu, ktorý je aj prejavom aj osobnosťou výnimočný, som hľadal naozaj dlho. Andreja som objavil náhodou. Videl som ho hrať na jednom klubovom vystúpení v Bratislave. Hral sólo a robil s gitarou looping, čo je vrstvenie rôznych gitarových zvukov. Vedel som, že to je ono, presne jeho som hľadal. Je to neskutočný virtuóz, výborne improvizuje. Do hrania dáva vždy celú svoju dušu. Naše spoločné vystúpenia sú plné energie, je to veľký hudobný a vizuálny zážitok," prezradil spevák.

Medzi hudobné vzory Andreja Urbanského patrí aj legendárny Jimi Hendrix. "Gitaru milujem, už dokonca v plienkach som sa po prvý raz odfotil s otcovou gitarou. Je to úžasná a nekonečná cesta. Treba hlavne vydržať a zmieriť sa s faktom, že ako hudobník budete síce chudobný, ale šťastný. S Thomasom sa mi koncertuje výborne. Dostal som relatívne voľnú ruku, čiže si na koncerte môžem 'ulietavať' podľa chuti. Thomas je iná planéta, samozrejme, v pozitívnom slova zmysle. On je taký moderný človek. Orientuje sa v súčasných trendoch, zatiaľ čo moja duša žije v praveku. Pre mňa osobne je naša spolupráca veľmi prínosná, vzájomne sa výborne dopĺňame," povedal muzikant.

Dvojica sa ukáže 28. októbra v Topoľčanoch a následne 18. novembra v Banskej Štiavnici a o deň neskôr v Modre. Koncerty, ktoré sa budú konať 1. decembra v Nitre, 2. decembra v Lozorne, 4. decembra v Bratislave a 9. decembra v Želiezovciach, budú mať vianočný nádych. Interpreti zároveň nevylúčili pridávanie ďalších vystúpení.

Thomas Puskailer sa do povedomia verejnosti dostal v prvej sezóne súťaže Česko Slovenská SuperStar. Na jeho debutovom albume Make Believe (2012) sa podieľal aj producent Joe Dworniak, s ktorým spolupracovali Duran Duran či Paul McCartney. Tento rok vydal druhú štúdiovku Live For the Moment. Venuje sa tiež herectvu či modelingu.  

Zdroj: SITA
Foto: Peter Braciník

Súvisiaci interpreti: Thomas Puskailer