Talentovaná rodáčka z Rožňavy Karmen Pál-Baláž, ktorej hit Anjel patril v prvej polovici roka medzi najhranejšie slovenské skladby v domácom éteri, vydáva po letnom singli Nádej ďalšiu pesničku. Volá sa Púšťam ťa, nesie rukopis Adama Ďuricu a vychádza presne desať dní pred debutovým albumom sympatickej brunetky.

Prvá štúdiovka jednej z najvýraznejších finalistiek Česko Slovenskej SuperStar 2018 dostala názov Kúzlo a na trh sa dostane v piatok 25. októbra. Novinka Púšťam ťa je po piesňach Anjel a Nádej už treťou vydarenou ochutnávkou z albumu, a zároveň ďalším príkladom toho, že talent ešte stále dozrievajúcej mladej interpretky je možné zúročiť na nadpriemernú tvorbu, ak sa spojí s ľuďmi, ktorí majú cit pre produkciu nenásilných a vkusných rádiových singlov.

Silný autorský tím

Podobne ako Celeste Buckingham či Emma Drobná, aj Karmen Pál-Baláž mala na spolupracovníkov šťastie a nezapadla do šedého priemeru ako väčšina speváčok zo skorších sérií speváckych šou, ktoré sa v lepšom prípade museli niekoľko rokov hľadať (a nie všetkým sa to podarilo), v tom horšom hneď po súťaži a pár nevýrazných piesňach upadli definitívne do zabudnutia.

Dvorným skladateľom, producentom a mentorom 21-ročnej speváčky sa stal Adam Ďurica, ktorý je ako autor hudby podpísaný aj pod jej najnovším singlom. Text piesne Púšťam ťa napísala Adriana Pusztová, a tak sa pri tvorbe novinky opäť spojila rovnaká autorská dvojica ako na speváčkinom úspešnom singlovom debute Anjel. Obe pesničky spája do detailu prepracovaný zvuk (mix a mastering: Matej Turcer, Pulp studio) a príjemná, ľahko zapamätateľná melódia. Novinka je však oproti zimnej balade energickejšia a priamočiarejšia - hudobne i textovo. So slovami piesne sa tak ľahko stotožnia všetci, ktorí niekedy zažili vyhasnutie vášne a koniec vzťahu.


Svalovica zo starého auta

Podobne ako v pesničke, aj v jej sprievodnom vizuáli sa Karmen predstavuje v úplne novej podobe. "Námet videoklipu vychádza z pocitu oslobodenia, ale najskôr sme museli dosiahnuť pocit 'zviazania'," hovorí režisér a scenárista Ondřej Kudyn, ktorému s tvorbou klipu pomohla Beáta Mathéová. V druhej polovici videa prichádza pocit slobody a stáva sa z neho tak trocha road movie.

"Bol to pre mňa malý šok, auto bez posilňovača riadenia... Trochu mi trvalo, kým som si zvykla, ale potom to už bolo bez problémov. A keď už som si na to zvykla, mali sme hotovo. No na druhý deň som cítila, že mám v rukách svalovicu," spomína na nakrúcanie Karmen.

"Zo skladby aj videoklipu mám veľkú radosť. Rovnako aj z celého nového albumu, ale na ten si budú fanúšikovia musieť ešte chvíľočku počkať. Radosť je o to väčšia, že v deň jeho vydania už budem súčasťou Adamovho akustického turné, a uvidím tak bezprostredné reakcie na nové skladby. Už asi naozaj niet cesty späť," uzatvára so smiechom.

Jej novinky môžete sledovať na oficiálnom Facebooku a Instagrame.

Akustické koncerty Adama Ďuricu s Karmen Pál-Baláž a ďalšími hosťami:

24. 10. - Brno, Radost Concert Hall
25. 10. - Senica, MsKS
26. 10. - Žiar nad Hronom, Hlavná sála MsKC
27. 10. - Košice, Kino Slovan - Historická radnica
28. 10. - Poprad, Dom kultúry
29. 10. - Rožňava, Mestské divadlo Actores
30. 10. - Vranov nad Topľou, MsDK
6. 11. - Bratislava, Ateliér Babylon
7. 11. - Bratislava, Ateliér Babylon

Vstupenky:  

Text: Hudba.sk + Universal Music (Tomáš Karpel)
Foto: artwork / Universal Music

Súvisiaci interpreti: Karmen Pál-Baláž