Luno sa vracajú k svojmu rockovému prejavu a The Prostitutes sa vracajú do klubov, aby predstavili skladby z nového albumu Zum Passer. Spolu tak vytvoria výbušný koktejl, ktorý predvedú na jesenných koncertoch, kde The Prostitues predstavia prierez celou tvorbou aj skladby z nového albumu.

Podľa formácie sa jedná o najsurovejšiu a najmenej učesanú nahrávku, ktorá absorbovala rozporuplnú atmosféru krušnohorských lesov a lúk, uralových baní a pracovných táborov. Album vznikol ako experiment, rozlúčenia členov medzi sebou pred plánovanou ročnou pauzou, ktorý sa skupina nakoniec rozhodla vydať ako celý album, napriek tomu, že sa jedná skôr o zachytenie nálady okamžiku.

Album Zum Passer bude pokrstený v pražskom klube Meet Factory 1. decembra, kde spolu s The Prostitutes tiež pokrstí svoju debutovú dosku projekt Apollinaire Martina Destroyera.

Dobrou správou je tiež návrat elektrických gitár kapely Luno. Po akustickom roku s albumom Close to Silence, sa Ema Brabcová a jej siuta vracia na pódiá v elektrickej podobe v plnej sile. Dokonca viac než to. Luno si totiž z unplugged koncertov ponechali klaviristu Františka Boříka, ktorý bude formáciu na koncertoch doprevádzať.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Přemysl Štepánek.

Súvisiaci interpreti: Luno