Do košického Kulturparku zavítajú v rámci benefičného podujatia herečky a herci zvučných mien ako Dominika Kavaschová, Daniel Fischer, Andrea Bučko, Lukáš Dóza či Daniel Žulčák. So svojimi hudobnými projektmi, ktoré na východnom Slovensku ešte nikdy predtým nevystúpili, zahrajú 9. decembra spoločný koncert plný dobrej nálady, živelnej energie a atmosféry.

Vstupenky:  

Naživo si tak budete môcť vypočuť si vypočuť virálny hit Neviditeľná žena ale aj ďalšie skladby ako Diva či Púpava od dua Morena, ktoré debutovalo eponymným albumom v roku 2020. Za projektom, ktorý vystupuje ako Morena band, stoja dve originálne a nezameniteľné umelkyne Andrea Bučko a Dominika Kavaschová.

Ich spolupráca vznikla na základe rovnomennej divadelnej inscenácie, ktorú napísali spolu s Matúšom Kvietikom pre SND v roku 2018. Dievčatá sa po úspechu piesní v tejto inscenácii rozhodli založiť spoločnú kapelu a vydať album s piesňami nielen z inscenácie, ale aj ich novej spoločnej tvorby. 

Viac o projekte: Originálny debut plný ženského nadhľadu: Morena zabáva aj reže do živého


Hneď po koncerte Morena bandu sa môžete tešiť na multižánrovú a energickú kapelu Orchester Jeana Valjeana (OJV), ktorej prvý singel a zároveň najväčší hit Donďa je venovaný práve Dominike Kavaschovej. Lídrom skupiny je totiž jej partner Daniel Fischer. Okrem skladieb z debutového albumu OJV na koncerte určite zaznie aj pesnička Vezmi si ma, ktorú obľúbený herec napísal a naspieval pre film Šťastný nový rok 2: Dobro došli. Najnovším singlom skupiny je tohtoročná skladba Ciga, v ktorej hosťuje populárna animovaná postavička Rytmaus.

Orchester Jeana Valjeana síce vydal svoj prvý album takisto až v roku 2020, no projekt vznikol už v roku 2006. Daniel Fischer ho založil so spolužiakmi z konzervatória. Pôvodne išlo o čisto hereckú kapelu, no počas rokov sa jej zloženie menilo a dnes ju tvoria traja herci a dvaja hudobníci.


Koncert, ktorý zabaví aj pomôže

Košický dvojkoncert Morena bandu a OJV je benefičným podujatím pod záštitou Nadácie Blue Lemons. Výťažok z predaných vstupeniek poputuje na podporu Centier včasnej intervencie zaoberajúcim sa liečbou CVI.

Koncert sa uskutoční 9. decembra od 19:00 v Kasárňach-Kulturparku. Lístky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Čo je CVI?

CVI je anglická skratka pre Kortikálnu zrakovú poruchu (Cortical Visual Impairment). Je charakterizovaná porušením zrakových centier v mozgu, zatiaľ čo ostatné časti zrakových štruktúr môžu byť bez poškodenia. Dieťa teda vidí to, čo vidíme aj my, ale nedokáže to interpretovať. Na rozdiel od porúch zraku, pri ktorých sú poškodené oči, pri kortikálnej zrakovej poruche je u detí možná čiastočná obnova zraku. 

CVI sa vyskytuje aj u dospelých, v ich prípade však ide o izolovanú poruchu, zatiaľ čo u detí sa porucha často spája s inými typmi postihnutia. Je ale dôležité podotknúť, že CVI sa môže vyskytovať súbežne s inými zrakovými poruchami.

Partneri koncertu: Suvko Coaching, Blue Lemons, Lemon and Lime

Text: Hudba.sk (zdroj: Predpredaj.sk)