Aj Miro Jaroš patrí k interpretom, ktorí tento rok predstavili vianočnú, resp. zimnú pesničku. Tentoraz však stavil na overenú klasiku a pustil sa do známeho hitu Zima na saniach, ktorý si zamiloval na prvé počutie.

"Skladbu som vôbec nepoznal, až nedávno som sa k nej dostal a veľmi ma oslovila svojou atmosférou. Prekvapilo ma, že mi aj celkom sedela a keď som ju nahral, ľudia, čo ju počuli, boli nadšení, asi sa pustím do swingovania," smeje sa Miro Jaroš, ktorý okrem projektov pre deti stále pracuje aj na pesničkách pre dospelé publikum.

Zimu na saniach napísal Pavol Zelenay a otextoval Tomáš Janovic ešte v roku 1977. Miro Jaroš ju po takmer štyridsiatich rokoch od jej vzniku ponúka ako vianočný darček pre svojich fanúšikov. "U mňa je to tak, že keď príde múza, tvorím, keď nie, netlačím na pílu. Ale mám plodné obdobie a chuť nahrať niečo nové, netradičné, láka ma ľudovka, asi zo sentimentu, neviem, čím som starší, tým viac mi vonia takáto klasika. Možno aj preto mi učarovala Zima na saniach, pripomína mi detstvo," prezradil Jaroš.

Doterajšie ohlasy na skladbu ho tešia, no priznáva mierne obavy: "Trošku som sa bál, predsa len Miško Dočolomanský bol veľký človek a ľudia ho majú radi. Verím, že som originálu hanbu nespravil," doplnil.


Vypočujte si aj pôvodnú verziu od Michala Dočolomanského:


Informácie pre Hudba.sk poskytol Michal Šefčík, spevákov PR manažér.

Foto: Robo Homola

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš