Speváčka Ivana Regešová, známa z televíznych šou Let's Dance, Tvoja tvár znie povedome, Chart Show či Zlaté časy, zverejnila svoju prvú vianočnú pieseň, za ktorou stoja legendárni autori. Text skladby s názvom Poď domov napísal Kamil Peteraj a hudbu zložil Gabo Dušík známy z kapely Gravis. Emotívna novinka vychádza spolu s videoklipom.

V skladbe Poď domov spieva Ivana Regešová o tom, že na Vianoce by mal byť každý doma so svojou rodinou. Okrem autorskej dvojice sa na finálnej podobe piesne podieľali aj ďalší hitmakeri Peter Graus a Tomáš Zubák z Creative Music House, ktorí sa postarali o produkciu a aranžmán, a ruku k dielu priložili aj skladatelia Slavo Solovic a Pavol Kvassay. Ako sa však pieseň dvoch o generáciu starších autorov dostala do rúk 37-ročnej speváčky?

Osudové stretnutie

"Je to presne rok, čo sme sa stretli s Kamilom Peterajom pri nahrávaní relácie, kde sme obaja vystupovali ako hostia. Kamil mi spomenul, že majú s Gabom Dušíkom v talóne  skladbu, na ktorú doteraz nenašli vhodného interpreta. A tak sa pieseň Poď domov dostala ku mne a okamžite ma oslovila. Nielen chytľavou melodickou linkou a zaujímavou harmóniou, ale samozrejme aj krásnym textom. Veď, kto iný by mohol napísať tak poetický a emotívny vianočný text, ak nie Kamil Peteraj. Som rada, že sa nám pieseň podarilo vydať presne do roka a do dňa odkedy mi ju Kamil poslal," prezradila speváčka.

Ako ďalej priznáva, stretnutie s autormi piesne považuje za osudové. Po texte od Kamila Peteraja vraj vždy túžila. On je zase rád, že sa skladby ujala talentovaná interpretka. "Občas sa v pope stáva taká vec, že autorom chýba interpret a interpretovi zasa pesnička. Toto je ten prípad. Ivanka dostala pesničku v klavírnej verzii a po čase poslala demo, ktoré vyzeralo nádejne. Celý song si zmanažovala sama, je veľmi šikovná, mne sa táto podoba pesničky páči. Názov songu hovorí o návrate domov, k rodinnému stolu. Kam už sa môže človek radšej vrátiť? V tejto dobe je to istota, ktorá sa nedá nijakou inou nahradiť," hovorí Kamil Peteraj.


"Skladba Poď domov je jedným z mojich najkrajších vianočných darčekov. Verím, že poteší a spríjemní predvianočný čas mnohým z nás. Myslím si, že najmä v tejto neľahkej dobe, keď naše životy výrazne ovplyvňuje pandemická situácia a s ňou spojené opatrenia, je text Poď domov viac ako príznačný. Pamätám si na časy strávené v zahraničí, keď sme cestovali dlho domov, častokrát v snehovej metelici, unavení, len aby sme stihli Štedrovečernú večeru v kruhu našich rodín. A bolo to vždy úžasné," dopĺňa k novinke Ivana Regešová.

Videoklip natočil režisér Filip Kormaňák, okrem interiérov sa nakrúcalo aj v zasneženom centre Bratislavy. Žiaľ, vizuál je najslabšou stránkou pesničky. Dookola sa v ňom opakuje štyri-päť záberov s nezaujímavou kompozíciou a čudným strihom, v ktorých môžete okrem krásnej interpretky otvárajúcej ústa do textu pesničky vidieť už len mladú rodinku - speváčkiných priateľov s malým dieťaťom. Skladba pôsobí lepšie, ak videoklip nepozeráte, no Ivana Regešová je s ním spokojná.

"Nakrúcalo sa mi super. Nakrúcali sme vo vianočne vyzdobenom priestore, ktorý nám navodil domovskú atmosféru. A rozhodli sme sa časť klipu natočiť aj v exteriéri a to na Hviezdoslavovom námestí, pred Slovenským národným divadlom, kde stojí krásne ozdobený stromček. Som vďačná, že si v klipe zahrali aj moji dobrí kamaráti Nikolka, Paťo a ich dcérka Eliška. Prezradím, že s nami nakrúcal aj ešte jeden súrodenec, keďže Nika je v šiestom mesiaci tehotenstva. Poznáme sa už dlho, a dokonca som im spievala aj na svadbe. Spolu tvoria krásnu mladú rodinku a dokonale tak stvárnili a vystihli obsah textu mojej skladby," uzatvára speváčka.

Ivana Regešová sa spevu venuje celý život a dlhé roky pôsobila v zahraničí. Okrem spomínaných televíznych relácii je na Slovensku a v Česku známa aj ako sólistka Orchestra Gustava Broma, v ktorom pôsobí dodnes.

Pozrite si, ako v relácii Zlaté časy zaspievala hit Mariky Gombitovej Vyznanie:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili. Novinky speváčky môžete sledovať na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.