Anglické synthpopové duo Hurts vydá v pondelok 11. marca druhý štúdiový album Exile. Formácia k nemu v utorok na sociálnej sieti Twitter zverejnila tracklist. Nahrávka bude obsahovať celkovo dvanásť skladieb. Tri z nich už zverejnili na svojom oficiálnom Youtube kanáli.

Prvým singlom je pieseň Miracle (vypočujte si na konci článku), ktorá mala premiéru 4. januára na BBC Radio 1. Pár dní pred Vianocami si ale fanúšikovia dvojice z Manchestru mohli stiahnuť skladbu The Road. Tá znie aj v krátkom promo videu, ktoré Hurts zverejnili v polovici decembra.


Theo Hutchcraft a Adam Anderson novinku predstavia na európskom turné, ktoré odštartujú už vo februári promo koncertmi v Londýne a Berlíne. Od 14. marca do 2. apríla sa ukážu aj vo Švédsku, Poľsku, Švajčiarsku, Taliansku, Rakúsku (27. marca - Viedeň), Česku (28. marca - Praha) a Holandsku. Väčšina koncertov je už vypredaná.

Biografia

Hurts sa dostali do povedomia verejnosti koncom roka 2009, keď sa objavili na longliste ankety BBC Sound of 2010. Napokon v nej obsadili štvrté miesto. Duo sa presadilo hitom Wonderful Life, ktorý sa nachádzal na ich debutovom albume Happiness (2010). Neskôr bodovali aj s ďalším singlom Stay a nasledujúce tri roky strávili na koncertných pódiách. Predstavili sa aj na Slovensku, konkrétne v auguste 2011 na druhom ročníku festivalu Grape v Piešťanoch. Zahrali si tiež na mnohých veľkých európskych festivaloch, napríklad Rock Im Park, Sziget, Coachella, Frequency či T In The Park.

Hurts majú na svojom konte niekoľko hudobných ocenení. Zásluhou diela Sunday si vlani z odovzdávania cien magazínu NME prevzali ocenenie za najlepší videoklip a rok predtým si z NME Awards odniesli sošku pre najlepšiu novú kapelu. Vo svojej zbierke majú aj Echo Award a nominácie na Q Award alebo MTV Europe Music Award.


Tracklist albumu Hurts - Exile:

1. Exile
2. Miracle
3. Sandman
4. Blind
5. Only You
6. The Road
7. Cupid
8. Mercy
9. The Crow
10. Somebody To Die For
11. The Rope
12. Help

Informácie pochádzajú z webovej stránky nme.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/hurts

Súvisiaci interpreti: Hurts