Počas februárových koncertov naživo zaznejú hity z Kusturicových filmov a skladby, ktoré preslávili snímky Amélia z Montmartru a Good Bye Lenin!. Postarajú sa o tom 11. februára Goran Bregović, ktorý vystúpi v NTC a 23. februára francúzsky skladateľ a multiinštrumentalista Yann Tiersen v Ateliéri Babylon.

Kráľ balkánskej hudby Goran Bregović príde Bratislavu zahriať so svojím Wedding and Funeral Bandom. Počas dvojhodinového koncertu odohrá kultové skladby, vďaka ktorým sa filmy režiséra Emira Kusturicu stali klasikami, ale aj ďalšie hity svojej 40-ročnej kariéry a skladby z aktuálneho albumu Champagne for Gypsies.


Medzi remonovaných skladateľov a hudobníkov patrí aj Yann Tiersen. Francúzsky multiištrumentalista je známy okrem iného aj ako autor hudby k filmom Amélia z Montmartru, Good Bye Lenin! a ďalším. Hoci ťažiskom jeho tvorby je experimentálna a vážna hudba, v rámci aktuálneho turné vystupuje s rockovou kapelou a nezaprie, že jeho najväčšími obľúbencami sú umelci ako Nick Cave či Nirvana.


Koncertný rok na Slovensku sa pomaly rozbieha, usporiadateľská agentúra Ore Pole však už teraz oznámila viacero podujatí na prvý polrok 2015. Fanúšikovia sa môžu tešiť na návrat Nneky (15. apríl), ktorá v Bratislave koncertovala vo vypredanom Ateliéri Babylon v roku 2013, ale aj na koncert britskej speváčky Delilah (5. február). V metropole Slovenska vystúpi i jeden z najväčších súčasných objavov nezávislej scény Kadebostany (16. február) či rapperka a poetka Dessy (30. apríl).

Informácie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka oboch koncertov.

Foto: Nebojsa Babic

Súvisiaci interpreti: Goran Bregović, Yann Tiersen