Koncert švajčiarskej skupiny Kadebostany, ktorá sa mala už tento piatok 5. decembra predstaviť v bratislavskom Nu Spirt Clube, sa nakoniec uskutoční až 26. februára. Miesto koncertu zostáva rovnaké. Dôvodom zmeny termínu je podľa usporiadateľov choroba speváčky Aminy.

"Tento rok asi u nás zostane rokom preložených koncertov, ktoré sa rozmohli ako vírus: našťastie sa to netýka nedeľňajších Gus Gus, ale bohužiaľ sa to týka piatkových Kadebostany. Spolu s pražskou promotérkou sme si postavili hlavu, že presun nezverejníme, ak nám rovno nedajú náhradný termín, a ten pre vás máme - 26. február 2015! Na kapelu sa ale v tomto prípade naozaj nemôžeme ani v najmenšom hnevať, tentokrát sú za tým preukázateľne zdravotné komplikácie na jej strane," uviedli organizátori na svojej oficiálnej Facebook stránke.

Vstupenky na decembrový koncert zostávajú v platnosti aj na februárový termín. V prípade, ak fanúšikom nebude nový dátum vyhovovať, môžu lístky vrátiť. Päťčlenná formácia Kadebostany vznikla v roku 2008 v Ženeve. Vo svojej tvorbe kombinuje indie-pop s retro zvukmi a hudobnými postupmi typickými pre soul či funk. Na konte majú albumy Songs From Kadebostany (2011) a Pop Collection (2013).

Spomínaný koncert Gus Gus sa v nedeľu začne už o 20:00, nakoľko o 22:00 musí produkcia v Starej tržnici končiť. Hodinu pred začiatkom budú fanúšikom islandskej legendy spríjemňovať večer dídžeji Miloš a Skank.

Zdroj: SITA, Ore Pole
Foto: Supermafia VJs - Kadebostany.com