Monika Bagárova a Markéta Konvičková patria medzi najúspešnejšie speváčky súčasnej popovej scény u našich českých susedov. Obe dievčatá na seba upozornili v prvej, mimoriadne úspešnej sérii federálnej SuperStar v roku 2009, vďaka čomu sú dobre známe aj slovenskému publiku. Výsledkom dlhoročného priateľstva je spoločný singel Zůstaň se mnou.

Talentové šou ako Superstar, X-Factor či The Voice majú v posledných rokoch čoraz viac odporcov, než priaznivcov. Diváci týmto programom vyčítajú, že pár mesiacov po skončení si na talentovaných súťažiacich aj tak nikto nespomenie. To však určite nie je prípad prvej Česko Slovenskej SuperStar, ktorej vďačíme za niekoľko úspešných hudobníkov. Medzi najvýraznejšie tváre tohto ročníka patrí nepochybne Ben Cristovao, ktorý sa vypracoval medzi elitu českej hudobnej scény, dokonca budúci rok plánuje svoj prvý koncert v pražskej O2 Aréne, ktorý je už takmer vypredaný.

Spevom sa však vďaka speváckej súťaži môžu už desať rokov živiť aj pôvabná Monika Bagárová a Markéta Konvičková. Blondínka z Třínce už stihla vydať trojicu štúdiových albumov, pričom na tom poslednom z roku 2017 zrekapitulovala svoju doterajšiu kariéru. Bagárová síce doposiaľ nahrala len dva albumy, má však na konte spolupráce s Egom, Benom Cristovaom či Majkom Spiritom.

Štipľavý odkaz pre bývalého?

Ak patríte medzi priaznivcov Instagramu, zrejme ste už dávno zaregistrovali, že dvojicu speváčok spája vrúcne priateľstvo. Desať rokov od štartu svojej hudobnej kariéry sa konečne spoločne stretli aj za mikrofónom a naspievali skladbu Zůstaň se mnou. Videoklip, ktorý režíroval Lukáš Rejmon za pár dní získal viac než štvrť milióna prezretí a čísla stále rastú.


V úvode vizuálu sa síce Bagárová túli k potetovanému fešákovi, no jej vzťah ani zďaleka nie je taký ružový, ako sa na prvý pohľad zdá. Príbeh, ktorý skladbu sprevádza, totiž opisuje pocity nešťastne zamilovanej a odkopnutej ženy. Rodáčka z Brna sa snaží zabudnúť na svojho ex v náručí svojej priateľky, pričom si spolu užívajú aj vo vani plnej lupeňov ruží. "Spoločné nežné scény vo vani plnej ruží vyjadrujú vzájomnú podporu a ochranu. Spočiatku to bola zložitá myšlienka a scéna pre nás obe, ale sme rady, že sme do toho išli," napísali dievčatá na svoje sociálne siete.

"Naša umelecká práca nám umožňuje hrať sa s vizuálnym zhmotňováním myšlienky, a o to tu ide. Poukázať na pravé hodnoty. Priateľstvo. Nikdy nie ste sami, pokiaľ máte správnych priateľov, aj keď niekedy máte pocit, že áno. Neskrývajte svoje pocity a nebojte se o nich otvorene hovoriť, nie je to slabosť. Naopak, je to sila, keď otvoríte svoje srdce a necháte druhých počúvať." 

Hymna pre zlomené srdcia

Za textom prijemnej popovej balady s RnB nádychom stojí samotná Monika Bagárová. Hudobnú produkciu mal na starosti talentovaný Maiky Beatz, ktorý má na konte úspešné spolupráce s Rytmusom, Darou Rolins či LarisDiam. V skladbe sa zrejme nájde nejedna nešťastne zamilovaná žena, o čom napokon svedčia aj reakcie fanúšikov v komentároch na sociálnych sieťach.

Monika a Markéta v skladbe bez hanby priznavajú, že na svojho bývalého partnera nedokážu zabudnúť. "Tvoje místo je prázdné, milujitě, nemůžu políbit tě. Nechal jsi mě v prázdným bytě, nikdo nikdy mi nenahradí tě," odznie v nahrávke. Komu však sú tieto emotívne slová adresované ostáva tajomstvom. Obe dievčatá totiž momentálne žijú šťastne po boku svojich partnerov.

Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/marketakonvickovacom

Súvisiaci interpreti: Markéta Konvičková, Monika Bagárová