Multiinštrumentalista Jack White potešil koncom minulého roka svojich priaznivcov hneď dvojnásobne, keď ohlásil na rok 2022 vydanie dvoch štúdiových albumov. Prvý, ktorý vyjde v apríli, sa volá Fear of the Dawn a za ním bude nasledovať júlová dvojka Entering Heaven Alive. Práve z nej pochádza čerstvý singel Love Is Selfish.

Akustickú gitarovú skladbu hodnotiacu vzťahy podporil Jack White pôsobivým videoklipom, ktorý sám režíroval. Účinkuje v ňom ako osamelý hudobník pred prázdnym hľadiskom v bare bez ľudí. Scéna za ním je vyzdobená pozlátkom, ktoré je v protiklade s atmosférou v bare. Následne sa prechádza jeho chodbami, pričom každé z dvier sú zamknuté a niet cesty von. So smútkom v hlase prirovnáva sebeckú lásku k jazde vlaku, ktorý odmieta zostať na koľajniciach.

Novinka Love is Selfish je prvou zverejnenou ochutnávkou z prirpavovaného albumu Entering Heaven Alive, ktorého vydanie avizoval americký spevák na 22. júla. Album Fear of the Dawn, ktorý bude prvým z tohtoročnej dvojice Jackových albumov vyjde 8. apríla. Prvým singlom z neho bola októbrová skladba Taking Me Back, ktorú predstavil hneď v dvoch verziách - rocková s rôznymi efektmi a druhá folková s prívlastkom Gently.


Zoznam skladieb albumu Fear of the Dawn:

1. Taking Me Back
2. Fear of the Dawn
3. The White Raven
4. Hi-De-Ho (feat. Q-Tip)
5. Eosophobia
6. Into the Twilight
7. Dusk
8. What’s the Trick?
9. That Was Then (This Is Now)
10. Eosophobia (Reprise)
11. Morning, Noon and Night
12. Shedding My Velvet

Zoznam skladieb albumu Entering Heaven Alive:

1. A Tip From You to Me
2. All Along the Way
3. Help Me Along
4. Love Is Selfish
5. I’ve Got You Surrounded (With My Love)
6. Queen of the Bees
7. A Tree on Fire from Within
8. If I Die Tomorrow
9. Please God, Don’t Tell Anyone
10. A Madman from Manhattan
11. Taking Me Back (Gently)

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Facebook.com/jackwhite

Súvisiaci interpreti: Jack White