Speváka a hudobníka Matěja Vávra zamestnávalo minulý rok najmä účinkovannie v SuperStar a spolupráca s Terezou Maškovou na jej albume Zmatená. Začiatkom januára sa pripomenul špeciálnym mashupom pre Ruka Hore, v ktorom odznelo 27 skladieb od rôznych interpretov, a teraz prichádza s novým autorským singlom Nech mě v tobě plout.

Matěj Vávra vydal skladbu na Valentína, no jej téma je aktuálna aj po sviatku zamilovaných. Venovaná je najmä ľuďom, ktorých trápia pocity osamelosti po ťažkom rozchode. Spevák im v novinke odkazuje, že je potrebné zabudnúť na všetko zlé a uvedomiť si, že ani v ťažkých chvíľach nie sme naozaj sami. Stále tu máme rodinu a priateľov, ktorí pri nás budú vždy stáť.

Skladbou Nech mě v tobě plout zároveň oznámil prípravu nového albumu, ktorý vyjde ešte tento rok.


"Song Nechaj mě v tobě plout som napísal, pretože mám za sebou dlhodobý vzťah, ktorý nevyšiel. Každý rozchod bolí a tento mi dlho trvalo prekonať. Aj keď to vyznie ako klišé, všetci potrebujeme cítiť, že niekomu na nás záleží a má nás niekto rád. Uzavrel som sa do seba a mal som pocit, že som na všetko sám a že už ma nič podobné nestretne. Keď sa človek rozíde, má nejakým spôsobom pocit, že zlyhal. Všetko potrebuje svoj čas. Ten čas mi pomohol odpustiť bývalej, ale v prvom rade odpustiť sám sebe, priznať si pravdu a pozrieť sa na vec s odstupom," uzatvára talentovaný spevák a skladateľ.

Informácie redakcii Hudba.sk poskytla Jana Trellová. Text správy sme upravili.

Foto: Facebook.com/MatejVavraOfficial