Britská kapela The Prodigy sa môže pokojne zaradiť medzi žijúce legendy. K vypredaným koncertom, desiatkam hudobných ocenení a miliónom spokojných fanúšikov si najnovšie pridali prestížny titul Najlepšia tanečná skupina všetkých čias. V hlasovaní pod hlavičkou Mixmagu o tom rozhodli desaťtisíce fanúšikov po celom svete.

Celosvetovo najpredávanejší časopis o elektronickej hudbe Mixmag rozdával hudobné ocenenia. Medzi laureátov sa zaradila aj skupina The Prodigy, ktorá získala ocenenie pre Najlepšiu tanečnú kapelu všetkých čias.

V prestížnej ankete, ktorá trvala niekoľko mesiacov a hlasovali v nej desaťtisíce fanúšikov tanečnej hudby po celom svete, predčilo trio Liam Howlett, Keith Flint a Maxim Reality aj také silné mená tanečnej hudobnej scény ako sú Daft Punk, The Chemical Brothers či Underworld.

"Zísť po koncerte z pódia a cítiť, že sme to tam úplne rozbili, je tá správna odmena pre nás. V tejto ankete hlasovali ľudia, bez ktorých by sme vlastne neboli ničím, takže je to naozaj skvelý pocit a sme naozaj vďační," hovorí frontman hudobnej legendy Keith Flint.

O tom, že The Prodigy si toto prvenstvo zaslúžia, prídu presvedčiť fanúšikov aj do Bratislavy, kde 27. apríla odohrajú koncert v Aegon Aréne NTC.

The Prodigy - Firestarter (z DVD World's On Fire, 2011)

Najlepšie tanečné kapely podľa ankety časopisu Mixmag:

1. The Prodigy
2. Daft Punk
3. The Chemical Brothers
4. Faithless
5. Deadmau5
6. Plastikman
7. Underworld
8. Fatboy Slim
9. Orbital
10. Moby
11. Leftfield
12. Kraftwerk
13. Pendulum
14. Depeche Mode
15. Justice
16. Basement Jaxx
17. Groove Armada
18. The Shamen
19. Above & Beyond
20. The KLF

Zdroj: TASR, Mixmag.com
Foto: Ľubomír Panák

Súvisiaci interpreti: The Prodigy