Headlinerkou nultého dňa festivalu Sziget bude svetoznáma barbadoská speváčka Rihanna. Po minulom ročníku, ktorý otváral anglický spevák Robbie Williams, to začína vyzerať na tradíciu úvodného dňa s veľkou popovou hviezdou. Program ešte nie je finálny, už teraz však popri Rihanne ponúka hviezdy ako Muse, Sia, David Guetta, Noel Gallagher a mnoho ďalších.

Budapeštianskemu festivalu, ktorý sa uskutoční od 10. do 17. augusta, dnes v programe pribudla ďalšia svetová ikona. Rihanna je jednou z najúspešnejších a najtalentovanejších speváčok súčasnosti. Je najmladšou speváčkou, ktorá mala 14 singlov na prvom mieste svetových rebríčkov, vyhrala deväť cien Grammy a dvanásť Billboard Music Awards.

Tento rok vydala album Anti, ktorý sa dočkal pozitívnych recenzií a vyvolal po celom svete veľký rozruch. Nie však veľkými rádiovými hitmi, ale tým, že speváčka sa nálepky popovej princeznej nateraz dobrovoľne vzdala a rozhodla sa staviť na alternatívnejšiu tvorbu.

Naďalej však patrí patrí medzi najhranejších interpretov a najsledovanejších umelcov na sociálnych sieťach a pre koncertných a festivalových promotérov zostáva hviezdou prvej kategórie. Na leto má naplánované aj koncerty v Prahe a vo Viedni, oba sa však presunuli zo štadiónov do krytých hál, a tak bude práve festivalový koncert na Szigete jedinečnou príležitosťou zažiť jej horúcu šou pod holým nebom.


Hudobný lineup najväčšieho stredoeurópskeho festivalu je už teraz plný hviezd ako Muse, Sia, The Last Shadow Puppets, Noel Gallagher's High Flying Birds, The Lumineers, Chvrches, Sigur Rós, David Guetta a mnoho ďalších. Slovensko bude na European Stage reprezentovať kapela Queer Jane

Zatiaľ potvrdení interpreti Sziget festivalu 2016: 

Aurora
Bastille
Bloc Party
Bring Me The Horizon
Bullet For My Valentine
Crystal Castles
CHVRCHES
Datsik
David Guetta
Dyro
Excision
JAIN
Jake Bugg
Jess Glynne
John Newman
K.I.Z.
Kodaline
Kovacs
M83

Molotov
Muse
Naughty Boy
Nicky Romero
Noel Gallagher´s High Flying Birds
Oscar and the Wolf
Parkway Drive
Parov Stelar
Rico & Sticks
Rihanna
Róisín Murphy
SIA
Sigur Rós
Sum 41
The Last Shadow Puppets
The Lumineers
The Neighbourhood
Tourist
Travis Scott
Unkle (live)
Wilkinson (live)
Years & Years

Pozrite si oficiálny aftermovie Szigetu 2015:


Informácie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka festivalu Sziget 2016. Všetky potrebné informácie v slovenčine nájdete na webe www.szigetfestival.sk.

Súvisiaci interpreti: Rihanna