Buty patrí medzi najlepšie české koncertné kapely a svoju latku kvality drží vysoko už takmer tri desaťročia. Presvedčiť ste sa o tom mohli aj vo štvrtok večer v bratislavskom Ateliéri Babylon a v priamom prenose, ktorý sme priniesli v spolupráci so službou Club Streamer.

Ostravská kapela, ktorá na budúci rok oslávi 30 rokov na scéne, slovenským fanúšikom ponúkla takmer trojhodinový prierez svojej tvorby. Koncert s programom The Best Of bol výnimočný aj vďaka špeciálnemu hosťovi, ktorým bol nevidomý rómsky umelec - spevák, klarinetista, akordeonista a klavirista Mário Bihári. S rodákom zo Slovenska si kapela pripravila niekoľko spoločných skladieb, ktoré ozvláštnili jej vystúpenie.

Vystúpenie kapely Buty ste si mohli vychutnať z pohodlia domova vďaka službe Club Streamer, ktorá už v piatok 17. apríla prinesie naživo aj koncert ďalšej skvelej českej kapely Monkey Business. Ten si však budete môcť pozrieť iba na webe clubstreamer.eu, kde nájdete aj archív kompletných záznamov z koncertov Chiki Liki Tu-a, Korben Dallas, Simy Martausovej, Pudingu Pani Elvisovej, Slobodnej Európy, Andrej Šeban Bandu, Billy Barman, AMO, Para, O.B.D. a ďalších.

Text: Hudba.sk, archív
Foto: Boris Renner

Súvisiaci interpreti: Buty