Ako už napovedá aj titulok, počas uplynulého týždňa sa rozhodlo prezentovať nové videá hneď niekoľko zásadných mien zámorskej scény. Okrem nich však zverejnili klipy aj Wrekonize, Demigodz alebo 9th Prince. Novými skladbami zas zaujali napríklad Slaughterhouse, The-Dream, Raekwon alebo Statik Selektah.

Pred približne dvoma mesiacmi zverejnil Kendrick Lamar remix skladby Bitch, Don’t Kill My Vibe, do ktorého si ako hosťa pozval Jay-Z. Najnovšie sa člen skupiny Black Hippy rozhodol vypustiť video k pôvodnej verzii tohto tracku. Na jeho koniec sa však rozhodol umiestniť ukážku novej skladby od "kolegu" z Black Hippy ScHoolboy Q.

Kendrick Lamar - Bitch, Don’t Kill My Vibe

Pusha T pred mesiacom predstavil ďalšiu skladbu z pripravovanej debutovej sólovky My Name Is My Name, ktorou sa stala Numbers On The Boards. Krátko na to prezradil, že k novinke vznikne aj klip, čo sa medzitým už stalo skutočnosťou. Video sa nakrúcalo v Paríži a účinkujú v ňom aj Kanye West (o ktorom ešte dnes bude reč) a Chief Keef.

Pusha T - Numbers On The Boards

Nové video má aj jeden z najtalentovanejších lyrikov v hre Pharoahe Monch. Ten sa však rozhodol zverejniť klip k veci Haile Selassie Karate, ktorá pochádza z dva roky starého albumu W.A.R. (We Are Renegades). Video vzniklo v Juhoafrickej republike.

Pharoahe Monch feat. Mr. Porter - Haile Selassie Karate

Spevák a producent The-Dream, ktorý má na svojom konte množstvo hitov pre interpretov ako Beyoncé, Justin Bieber alebo Rihanna, momentálne finišuje s prácami na svojom piatom albume s názvom IV Play. Na ňom sa bude nachádzať aj skladba High Art, v ktorej hosťuje Jay-Z. Práve tento track sa rozhodol The-Dream vypustiť ako najnovší singel.

The-Dream feat. Jay-Z - High Art

Superskupina Slaughterhouse v zložení Joe Budden, Crooked I, Joell Ortiz a Royce Da 5'9" už začala pracovať na svojej v poradí tretej štúdiovke, o ktorej však zatiaľ nie sú známe žiadne detaily. Zatiaľ si tak musíme vystačiť so skladbou House Gang, ktorá pochádza z mixtapeu Who You Mad At? Me Or Yourself?.

Slaughterhouse - House Gang

Jedným z najočakávanejších tohtoročných releasov je určite album Extended Play, ktorý 18. júna vydá producent Statik Selektah. Po skladbe Bird’s Eye View sme sa dočkali druhej ochutnávky v podobe tracku 21 & Over, v ktorom sa o lyrickú stránku postarali Sean Price a Mac Miller.

Statik Selektah feat. Sean Price & Mac Miller - 21 & Over

Tento týždeň sa na internet dostala doteraz nikdy nezverejnená skladba Victorious od britskej speváčky Estelle, ktorá si do nej ako hosťa prizvala Commona. Vec z produkcie No I.D. sa mala nachádzať ešte na jej albume All Of Me z roku 2011, no nakoniec sa naň nedostala.

Estelle feat. Common - Victorious

Ani dnes nebudú chýbať novinky od Wu-Tang Fam. Ako prvú tu máme skladbu Son Of Sam od Raekwona, ktorú produkovali Frank G. & RoadsArt. Chef týmto spôsobom skracuje svojim priaznivcom čakanie na jeho pripravovanú sólovku F.I.L.A. (Fly International Luxurious Art).

Raekwon - Son Of Sam

Druhou Wu-Tang záležitosťou je video k skladbe Never Never, ktorú majú na svedomí 9th Prince z Killarmy a Inspectah Deck. Ide o singel z Princeovej pripravovanej štúdiovky s názvom Shaolin Prince.

9th Prince feat. Inspectah Deck - Never Never

Wrekonize z ¡Mayday! si na 25. júna naplánoval vydanie debutovej sólovky The War Within. Prvým singlom z nej sa stala pomalá vec Anxiety Attacks, ku ktorej už vznikol aj videoklip.

Wrekonize - Anxiety Attacks

Nigérijský spevák D'banj pred dvomi rokmi podpísal zmluvu s Kanyeho labelom G.O.O.D. Music, prostredníctvom ktorého by mal tento rok vydať album DKM (D'King's Men). Na ňom by sa mal nachádzať aj singel Scape Goat, ktorého remix obohatil aj spomínaný Kanye West.

D’banj feat. Kanye West - Scape Goat (Remix)

Tohtotýždňovú porciu noviniek uzavrieme tak, ako sme ju aj začali, čiže videom. Konkrétne ide o záležitosť Raiders Cap od formácie Demigodz. Skladba pochádza z ich ešte stále čerstvého albumu Killmatic.

Demigodz - Raiders Cap

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok o polnoci. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: AP Photo/Dave Martin

Súvisiaci interpreti: Kendrick Lamar, Pusha T