Anglický spevák Brian Johnson, známy ako niekdajší líder austrálskej kapely AC/DC, vystúpil na koncerte svojho krajana Paula Rodgersa. Podujatie sa konalo v nedeľu v New Theatre v Oxforde v Anglicku. Dvojicu na pódiu doplnil aj bývalý spevák legendárnych Led Zeppelin Robert Plant.

Všetci traja spoločne predviedli skladbu Money (That's What I Want) od Barretta Stronga. Šesťdesiatosemročný Robert Plant zahral aj na ústnu harmoniku. Koncert sa konal v rámci turné Free Spirit 67-ročného Paula Rodgersa, známeho najmä z kapiel Free a Bad Company.

Pesničku Money preslávili členovia skupiny The Beatles. Ich verzia vyšla ako záverečná nahrávka druhého albumu With The Beatles v novembri 1963, teda štyri roky po tom, ako ju Barret Strong po prvýkrát vydal. Pieseň patrí medzi najviac preberané v histórii i prítomnosti rockovej hudby. Na prelome 70. a 80. rokov s ňou v hitparádach bodovala skupina The Flying Lizards.


Šesťdesiatdeväťročný Brian Johnson sa v roku 1980 pridal k AC/DC po tom, ako zomrel spevák Bon Scott. S kapelou následne vydal jej najpredávanejší album Back In Black (1980). Nasledovali nahrávky ako napríklad For Those About To Rock We Salute You (1981), Blow Up Your Video (1988), Ballbreaker (1995), Stiff Upper Lip (2000) či Rock or Bust (2014).

Vlani skupinu opustil pre problémy so sluchom a na turné ho vystriedal Axl Rose z Guns N' Roses. V súčasnosti moderuje vlastnú televíznu reláciu Brian Johnson's Life On The Road, v ktorej sa objaví aj spomínaný Plant.

Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: AP