Olda Krejčoves aka Okrej prichádza so svojím novým sólovým singlom Slova. Duet so speváčkou Kaya mu pomohli v štúdiu nahrať David Koller a Rado Chrzan. Po viac ako desiatich rokoch od vydania albumu Je to důvod sa vracia Okrej s rockovou a rýdzo autorskou skladbou, na ktorú vznikol videoklip o intímnom vzťahu medzi ženou a mužom.

Slova si Oldřich Krejčoves nahral z veľkej časti sám, ale troch zásadných hostí do štúdia prizval. Basgitaru v štúdiu pridal skladateľ Rado Chrzan a bicie mu pre tento singel nahral David Koller. Ženskú hlasovú linku naspievala herečka a speváčka Kaya, ktorá je vedľa Oldřicha Krejčovese aj hlavnou postavou v novom videoklipe.

Ten znázorňuje silu ľudských slov, formujúcu naše pocity a medziľudské vzťahy, o to viac v partnerstve, intímnom vzťahu medzi ženou a mužom. Námet klipu spoločne vytvoril Olda s Kaya, ktorá si režijne snímku priamo vychutnala. Kameru natočil Rado Chrzan a fotografie urobil Karol Nikitinský.


Okrej plánuje pravidelne zverejňovať celý zvyšok tohto roka nové skadby a na jeseň ich predstaviť na koncertoch v Čechch aj na Slovensku. Kapela Okrej znovu prichádza so svojím pop-rockovým štýlom, skvelými muzikantmi a novým dychom jednoduchej úprimnosti, ktorá sa na nič nehrá. Zakladateľ a frontman kapely Okrej, Olda Krejčoves pôsobí ako gitarista už od roku 1993, kedy začínal s Davidom Kollerom na jeho sólovom albume. Ďalej sprevádzal napríklad Oskara Petra alebo Báru Basikovú a iných. Ako gitarista pôsobil v muzikáli Jesus Christ Superstar. Bol spoluzakladateľom kapiel Pan Pot a Podpalto. V roku 1999 tiež spoluzakladal kapelu Monkey Business, s ktorou pôsobí dodnes.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Přemysl Štěpánek z Indies Scope.