Americká heavymetalová kapela Unlocking The Truth podpísala s vydavateľstvom Sony Music Entertainment nahrávaciu zmluvu na dva albumy. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby formáciu netvorili traja mladí tínedžeri z newyorského Brooklynu.

13-roční Malcolm Brickhouse (spev a gitara) a Alec Atkins (basgitara) spoločne s 12-ročným Jaradom Dawkinsom (bicie) získali až 60 000 dolárov na svoj prvý album, čo je v prepočte približne 44 000 €. Zmluvu so svetoznámym vydavateľstvom však nezískali ako úplní amatéri. Dosiaľ sa totiž už predstavili na legendárnom festivale Coachella a dokonca robili predkapelu takým menám ako Guns N' Roses či Queens of the Stone Age.

Okrem toho, že pod Sony nahrajú svoj prvý album, dostali aj zálohu 350 000 dolárov (zhruba 257 000 €) na druhú štúdiovku. Súčasťou zmluvy je dokonca opcia na ďalšie štyri albumy v hodnote 1,7 milióna dolárov (1,25 milióna €), ktorú získajú v prípade, že ich prvé dva albumy budú úspešné. Vzhľadom na nízky vek členov kapely však musel zmluvu schváliť manhattanský najvyšší súd.

Je zjavné, že mladej kapele nechýba sebavedomie a dokonca aj zmysel pre humor. V rámci rozhovoru, ktorý poskytli po svojom vystúpení na festivale Coachella, sa s novinármi bavili otvorene a profesionálne, a to aj napriek svojmu nízkemu veku. "Bolo to fajn. Publikum dobre reagovalo a bolo vcelku početné - pravdepodobne sa na nás chceli prísť pozrieť, pretože sme úžasní," uviedli s úsmevom členovia Unlocking The Truth. "Je to zábava hrať heavy metal, hlavne tu, kde ho nie je veľa. Naozaj si to užívame," dodali mladíci.


Z ulice na výslnie popularity

Unlocking The Truth založili v roku 2007 Brickhouse a Dawkins, a keď sa vďaka pouličným vystúpeniam stali známejšími, rozhodli sa, že potrebujú v skupine aj basgitaristu. Keďže žiadneho nepoznali, naučili hrať na basgitare svojho kamaráta Aleca Atkinsa. V roku 2012 si ich potom vo Washington Square Parku na Manhattane všimol Steve Jordan, ktorý hráva na bicie v kapele Erica Claptona.

Mladíci následne vystúpili ako predkapela na koncerte Guns N' Roses v Las Vegas a na ďalších veľkých podujatiach. Video ich vystúpení na ulici videli aj predstavitelia vydavateľstva Sony, ktorí oslovili ich manažéra Alana Sacksa. Ten si myslí, že Unlocking The Truth sa môžu stať novými tvárami rockovej hudby, keďže ide o černochov, ktorí vynikajú v heavy metale, čo je žáner, ktorému dominujú belosi.

Ako sami tínedžeri tvrdia, metal je v ich krvi, a to aj vďaka hudbe, ktorou sa inšpirujú. Medzi svoje vzory okrem iných zaraďujú formácie Metallica, Slipknot, Disturbed, Living Colour, Chelsea Grin či Escape the Fate. "Cieľom Unlocking the Truth je stať sa jednou z najlepších metalových kapiel na svete. Chceme, aby všetci vedeli, že si môžeme robiť čo chceme, a to bez ohľadu na to, kde sme alebo čo o nás ľudia hovoria. Proste buďte voľní tak, ako chcete byť," píše na svojej oficiálnej webstránke mladá kapela.


Zdroj: SITA, Coachella, Unlockingthetruthband.com
Foto: Unlockingthetruthband.com (Facebook.com/IgnacioPhotos)