Zuzana Smatanová vie ako potešiť svojich fanúšikov. Okrem úspešných pesničiek sa rozhodla pre priaznivcov vlastnoručne vyrábať kožené náramky s názvami jej najväčších hitov Nech sa deje čo sa má či Čo má prísť, príde. Výrobu náramkov považuje speváčka za relax pri koncertovaní a skladaní nových piesní.

"Keďže som večne tvorivý človek, tak mi napadlo vytvoriť sériu vlastnoručne vyrobených kožených náramkov s názvami mojich pesničiek. Chcela som fanúšikov potešiť niečím jedinečným, čo ich bude spájať so mnou aj s ich obľúbenými skladbami, ktoré pre nich niečo znamenajú. Takto si chvíle, ktoré sa im spájajú s mojimi piesňami, môžu pripomínať a zároveň ich nosiť ako svoje životné krédo, napríklad Nech sa deje, čo sa má, Dnes sa mi nechce nič alebo Čo má prísť, príde. Ja sama nosím odjakživa rôzne náramky, takže mám k tomuto doplnku blízky vzťah," vysvetľuje Zuzana Smatanová.

Zuzana Smatanová - náramky pre fanúšikov Zdroj: Martin Ferenčík

Kreatívna speváčka vytvára náramky podľa vlastného vkusu a presne také, aké by si sama dala na ruku. Náramky sú jej autorským výtvorom, s ktorým jej občas pomôže mama. "Pracujem na nich sama, ale ak potrebujem niečo priviazať, pritiahnuť, pomôže mi s tým moja mama. Musím sa priznať, že je to veľmi pracná robota, ale zároveň je to pre mňa relax a tvorivá zábava. No nie som žiadna továreň na náramky, pretože väčšinu času koncertujem a venujem sa hudbe. Na začiatku som urobila len pár náramkov, ale po zverejnení fotografií na mojom oficiálnom facebooku a v e-shope sa na mňa vysypala kopa objednávok a za pomerne krátky čas mi došli skoro všetky náramky," smeje sa speváčka.

Záujem fanúšikov o unikátne náramky Zuzanu veľmi potešil, a preto sa popri koncertovaní pustila do výroby ďalších kusov. Zo snahy potešiť priaznivcov sa tak stala nová záľuba. Dámske aj pánske verzie náramkov Zuzany Smatanovej si môžu záujemcovia objednať cez e-shop na oficiálnom webe.

Speváčka, skladateľka a textárka sa teraz teší aj z úspechu duetu s Adamom Ďuricom s názvom Miesta. Skladba figuruje v prvej päťke najhranejších slovenských skladieb. Zuzana Smatanová bude celé leto koncertovať, pritom skladá nové skladby a na jeseň pripravuje ďalšie akustické turné po slovenských mestách. 


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková. Text správy bol upravený redakciou.

Foto: Martin Ferenčík

Súvisiaci interpreti: Zuzana Smatanová