Ariana Grande v piatok trinásteho zverejnila nový videosingel, ktorým po vizuálnej stránke posúva latku svojej tvorby o kus vyššie. Zaujímavosťou skladby God Is a Woman je, že v nej okrem mladej speváčky môžete počuť aj Madonnu. Čo myslíte, je Boh skutočne ženou?

Vydanie štvrtého albumu Ariany Grande je čoraz bližšie. Nahrávka s názvom Sweetener síce vyjde až 17. augusta, no speváčka fanúšikom spríjemňuje čakanie ďalšou, v poradí už treťou skladbou z tejto očakávanej štúdiovky. Po nie príliš vydarenom videoklipe k piesni The Light Is Coming, ktorému chýbala dávka originality, zverejnila ani nie po mesiaci novinku God Is A Woman. Posolstvo skladby je jasné už zo samotného názvu. Ariana totiž tvrdí, že Boh je žena - minimálne pre každého zamilovaného muža.

videoklip God is a woman, 2018 Zdroj: Youtube / Dave Meyers

Osvedčené spolupráce

Autorsky sa na piesni okrem samotnej speváčky podieľali aj švédsky hudobník a skladateľ Ilya Salmanzadeh či hitmaker Max Martin, pričom Ilya je zároveň producentom skladby. S Arianou spolupracuje už od roku 2014, kedy jej vypomohla s tvorbou a produkciou dvoch skladieb na albume My Everything, pričom jednou z nich bol speváčkin prvý veľký hit Problem.

Režisérom pôsobivého videoklipu 25-ročnej krásky je taktiež človek, s ktorým sa jej už spolupráca v minulosti osvedčila - americký režisér Dave Meyers, ktorý je podpísaný aj pod vizuálmi k jej predošlým singlom The Light Is Coming a No Tears Left To Cry. V minulom roku tiež vytvoril krátky film k megahitu Havana od Camily Cabello alebo klip k duetu Kendricka Lamara s Rihannou, Loyalty.


Provokáciou k úspechu?

Mix hip-hopového a popového žánru talentovanej speváčke mimoriadne pristane a rozhodne by sa takýchto skladieb mohla držať aj na zvyšku pripravovaného albumu Sweetener. V závere piesne môžete mať pocit, že okrem Ariany počujete aj zbor, no nie je to tak. Stále totiž ide o hlas americkej speváčky, ktorý je len niekoľkokrát znásobený. Nemýlite sa však, ak ste si tipli, že hovorené slovo na začiatku druhej polovice videoklipu nahrala Madonna. A ak sa vám aj samotné slová zdajú povedomé, pustite si túto scénu Samuela L. Jacksona z kultového filmu Pulp Fiction.

Nielen táto scéna, ale aj samotný názov, text a vizuál piesne zrejme naštvú množstvo konzervatívnejších veriacich. Z toho si však rodáčka z Floridy, ktorá vo videu samú seba pasuje do úlohy stvoriteľky, zjavne ťažkú hlavu nerobí. Dokonca nahradí Boha v známej maľbe Michelangela Buonarrotiho Stvorenie Adama, ktorá zdobí strop Sixtínskej kaplnky vo Vatikáne. Možno aj vďaka tejto trúfalej náboženskej provokácii má video za pár dní od zverejnenia už vyše 20 miliónov pozretí. Zdá sa teda, že bude oveľa úspešnejšie, než jeho predchodca alebo spolupráca Ariany s Nicki Minaj na skladbe Bed.

Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/arianagrande