Spevák, skladateľ a textár s umeleckým menom Teddy Swims vydal nový singel Funeral. Pesnička sa nenachádza na úspešnom debutovom albume I've Tried Everything But Therapy (Part I.), ktorý vyšiel v úvode tohto roka. Ide o exkluzívny singel, ktorý sa bude nachádzať na mixtape C24 od Bose a Nme. Nahrávka so siedmymi skladbami sa na streamovacích platformách objaví v piatok 19. júla.

"Funeral je zábavný, optimistický a prinúti ľudí tancovať, ale je pod tým vrstva smútku. Milujem, keď môžem robiť hudbu, ktorá je radostná, ale zároveň srdcervúca," hovorí o skladbe Teddy Swims. K novinke vznikol exkluzívny videoklip, ktorý zachytáva speváka  na londýnskej Denmark Street a končí zábermi na jeho kapelu, s ktorou predstavili novinku Funeral naživo.

Teddy Swims koketoval počas svojej hudobnej kariéry s niekoľkými hudobnými žánrami. Najskôr to skúšal v niekoľkých školských metalových kapelách, no stále ho to ťahalo k soulu, country a popu, ktoré mal tak rád. Teraz hovorí o tom, že našiel ten správy zvuk: "Konečne sme v bode, kde zdokonaľujeme určitý zvuk. Je to všetko v starom duchu, ktorý cíti motown, ale modernizuje ho spôsobom, ktorý pôsobí autenticky. Piesne ako Funeral jednoducho znejú správne."

Lultový mixtape Bose x NME: C24 bude obsahovať aj skladby od nových umelcov ako Laufey, Artemas, Royel Otis, Lola Young, Samara Cyn a Tehya, ktorí boli vybraní porotcami novej umeleckej súťaže C24 v spolupráci s platformou na tvorbu sociálnej hudby BandLab. Celý mixtape sa dostane na streamovacie platformy 19. júla. Po digitálnom vydaní bude nasledovať limitovaná edícia kaziet a vinylu.

Tip: Mimo radar: Ex-hráč amerického futbalu Teddy Swims našiel v hudbe bezpečné miesto pre svoje emócie

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)