Snom Mira Žbirku bolo nahrať novú pieseň Love Shines v najprestížnejšom nahrávacom štúdiu na svete, kde pracovali ikony ako The Beatles, Radiohead, Pink Floyd, U2, Oasis a mnohí ďalší. Teraz o tom nakrútil dokument.

Pod vedením britského producenta Roba Cassa a zvukového mága Sama Okella sa na nahrávaní zišli muzikanti James Ewers (bass), Pearse MacIntyre (gitara), Dean Ross (klavír) a bubeník Blair, ktorý spolupracoval napríklad s kapelou Pretenders.

"Tu sme dnes nahrali pesničku Love Shines," hovorí Žbirka v krátkom dokumente a s kamerou prechádza štúdiom, v ktorom pred rokmi nahrávali aj legendárni The Beatles. "Veľa to pre mňa znamená. Bol to taký sýty zážitok, až by som sa tu nechal zamknúť," dodáva spevák, ktorý na jeseň pripravuje vydanie špeciálneho boxu s kompletnou diskografiou a špeciálnymi bonusmi vrátane skladby Love Shines.

Miro Žbirka na Abbey Road (dokument)

Žbirka tiež koncom roka odohrá špeciálny koncert so symfonickým orchestrom, svojou kapelou a mnohými hosťami, ktorých mená zatiaľ drží v tajnosti. Najväčšie hity predstaví v tradičnom, symfonickom, rockovom, ale aj akustickom prevedení. Lístky na koncert Miro Žbirka – Happy Birthday, ktorý sa uskutoční 5. decembra na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave sú v predaji v sieti Ticketportal.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša, PR manažér interpreta.

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka