16. augusta 1977 zomrela jedna z najväčších ikon svetovej populárnej hudby. Elvis Presley bol hudobníkom, ktorého milovali davy a ktorý navždy ovplyvnil smer, akým sa hudba uberala. Pri príležitosti smutného výročia sa aj slovenské kiná zapojili do celosvetovej výzvy, v rámci ktorej vrátili do svojich programov tohtoročný životopisný film Elvis.


Snímku nakrútil režisér tvorca filmov Moulin Rouge! či Veľký Gatsby Baz Luhrmann, ktorý vo svojom najnovšom titule dovolí publiku nazrieť do zákulisia života Elvisa Presleyho, najmä do vzťahu s hudobníkovým záhadným manažérom – plukovníkom Tomom Parkerom. Ich spolupráca trvala viac ako 20 rokov a Presley sa vďaka nej dostal až na vrchol kariéry, aby navždy zmenil podobu populárnej hudby.

Kľúčovou osobou na tejto ceste však bola aj žena jeho života a neskoršia manželka – Priscilla Presley. Ako sa spoznali? A ako sa darilo ich vzťahu odolávať búrlivému životu v šoubiznise? Na tieto a ďalšie otázky odpovedá film, ktorý sa od svojej júnovej premiéry stihol stať celosvetovým hitom. Zarobil viac ako 250 miliónov dolárov, čo ho robí historicky druhým najúspešnejším životopisným filmom o hudobnej legende, hneď za filmom Bohemian Rhapsody o kapele Queen z roku 2018.

Snímku Elvis, ktorá predstavuje Presleyho v rôznych polohách – tak, ako ho poznáme zo svetových pódií, ale aj takého, aký bol a ako žil v zákulisí za svetlami reflektorov –  prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film. 

V utorok 16. augusta si Elvisa budete môcť pozrieť vo vybraných kinách v týchto mestách:

Banská Bystrica
Bratislava
Brezno
Dunajská Streda
Košice
Malacky
Martin
Nitra
Piešťany
Poprad
Prešov
Skalica
Trebišov
Trenčín
Trnava
Žilina

Trailer filmu Elvis:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Peter Gašparík, PR manažér spoločnosti Continental film. Správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Elvis Presley