Refrén jednej z najznámejších skladieb skupiny Modus, Ty, ja a môj brat, použili hudobníci Robert Burian, Puerto a Dano Kapitán ako základ novinky Sklíčka. Tá sa už dostala aj medzi Hudobné trendy na Youtube. Pôvodná nahrávka Ty, ja a môj brat (Sklíčka dotykov) má už úctyhodných 38 rokov.


"Patrí medzi megahity, ktoré netreba nikomu predstavovať. Milujem ten jedinečný vibe, ktorý majú skladby z doby, keď som bol ešte len dieťa," povedal producent Robert Burian.

Po úspešných remixoch skladieb V období dažďa a S úsmevom tentokrát uchopil nové spracovanie úplne iným spôsobom. Z originálu skladby Sklíčka zostal zachovaný len refrén, hudobne aj textovo zvyšok skladby spolu s hosťami Puertom a Danom Kapitánom úplne prepracovali. "Je úžasné, že naša krajina má veľké množstvo takýchto hitov. Keď ich spracovávam, mám pocit, že ich opäť oživujem, pridávam súčasné zvuky, a pritom sa snažím zachovať pôvodného ducha doby, kedy skladba vznikala," dodal Burian.


Nápad na oživenie skladby vznikol už pred dvoma rokmi, kedy vznikla aj prvá nahrávka Burianovej verzie. Spolu s kolegami však nechali skladbu trochu oddýchnuť a do sveta ju pustili až v týchto dňoch. "Po troch spoluprácach sme sa Robom zhodli, že v rámci latino žánru, ktorý je mi najbližší, by sme mohli obnoviť nejaký slovenský hit," hovorí Puerto.

"Chcel by som udržať túto pesničku nažive a prezentovať ju najlepšie, ako sa dá. Môj tatko bol s Kyslíkom (pozn. Ľubomír Stankovský) veľmi dobrý kamarát. V spracovaní mi pomohol Maxo Šrámek. Vždy zo mňa vytiahne to najlepšie," dopĺňa Dano Kapitán, ktorý v novom spracovaní Sklíčok naspieval refrén.

Český filmový a televízny režisér Michal "Romeo" Dvořák, ktorý žije na Slovensku, sa vo videoklipe pri záberoch z bratislavského Luna baru pohral s odrazmi cez sklíčka. Produkcii sa dokonca podarilo do videoklipu umiestniť aj pôvodného speváka Ľubomíra "Kyslíka" Stankovského, ktorý mladej generácii fandí: "Skladba je urobená špičkovo. Sound je veľmi dobrý. Môžem len povedať, že želám všetko dobré. Nech sa to ujme!"

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Andrea Čurná. Správu sme upravili