Majk Spirit pôvodne plánoval vydať svoju druhú sólovku ešte tento rok, no vzhľadom na aktuálny dátum a fakt, že o chystanej novinke zatiaľ neprezradil žiadne detaily, je skôr nepravdepodobné, že to ešte stihne. Člen H16 však nespí, čoho dôkazom je aj nová skladba Tancujj, ktorú najnovšie predstavil aj s vizuálom.

Novinku Majka Spirita s názvom Tancujj (dvojité "J" nie je preklep) produkoval Abe, pričom von sa dostala priamo v podobe obrázkového vizuálu, ktorý sa však nedá označiť ako videoklip. Spirit taktiež oznámil, že táto skladba sa na spomínanom novom albume nachádzať nebude. Dôvodom môže byť napríklad skutočnosť, že ide o čisto párty track bez hlbšej myšlienky.

Majk Spirit - Tancujj

Z domácej scény tu máme ešte novinku od producenta Majstra, ktorý momentálne pripravuje spoločné EP so speváčkou Noemi M. Nahrávka s názvom New Breath bude obsahovať štyri skladby, z toho tri v angličtine. Dvojica sa ako prvú ukážku z novinky rozhodla predstaviť titulnú skladbu.

Majstro & Noemi M - New Breath

S novinkami zo zámoria dnes začneme u Kendricka Lamara, ktorý zverejnil oficiálne lyric video ku skladbe I. Tá je prvým singlom z jeho pripravovaného nového albumu, ktorého názov ani termín vydania však zatiaľ neprezradil.

Kendrick Lamar - I

Royce Da 5'9" & DJ Premier prednedávnom oznámili, že pripravujú spoločný projekt s názvom PRhyme. V súčasnosti je už vonku aj prvá ukážka v podobe tracku Courtesy a poznáme tiež tracklist, dátum vydania aj cover. Album vyjde 9. decembra a bude obsahovať celkovo deväť skladieb, v ktorých sa ako hostia ukážu Jay Electronica, Ab-Soul, ScHoolboy Q, Common, Mac Miller, Slaughterhouse, Killer Mike a Dwele.

Royce Da 5'9" & DJ Premier - Courtesy

Black Milk predstavil asi najočakávanejšiu skladbu z jeho chystaného albumu If There's A Hell Below, ktorý dorazí už 28. októbra. Je ňou track Scum, do ktorého si pozval svojich "kolegov" z formácie Random Axe - Seana Pricea a Guilty Simpsona. Zaujímavosťou skladby je, že Milk použil na každú strofu inú inštrumentálku.

Black Milk feat. Sean Price & Guilty Simpson - Scum

¡Mayday! a Murs nesklamali a po dvoch týždňoch naservírovali ďalšie video k ich spoločnému albumu ¡Mursday!. Ako ôsma sa vizualizácie dočkala vec Spiked Punch.

¡Mayday! & Murs - Spiked Punch

V rovnaký deň ako Black Milk vydajú novú štúdiovku aj Run The Jewels v zložení Killer Mike and El-P. Ich druhý spoločný počin dostal jednoduchý názov Run The Jewels 2, pričom najnovšie sme sa z neho dočkali singlu Close Your Eyes (And Count To Fuck). V ňom hosťuje Zack De La Rocha z Rage Against The Machine.

Run The Jewels feat. Zack De La Rocha - Close Your Eyes (And Count To Fuck)

Už sedemnástou piesňou, ktorá sa dočkala prerábky v rámci Raekwonovej série Throwback Thursdays, je Back Stabbers od formácie The O'Jays. Tí ju nahrali ešte v roku 1972.

Raekwon - Back Stabbers

LL Cool J chce koncom roka vydať album G.O.A.T. 2, na ktorom sa bude nachádzať aj track I'm Nice. V ňom hosťujú vyššie spomínaný Raekwon, ďalej Murda Mook a Ron Browz. Skladba sa najnovšie dočkala aj klipu.

LL Cool J feat. Raekwon, Murda Mook & Ron Browz - I'm Nice

Joe Budden si na 4. novembra prichystal vydanie EP nahrávky Some Love Lost, pričom dovtedy v týždňových intervaloch predstavuje skladby, ktoré sa na ňu nevošli. Jednou z nich je aj viac ako sedem minút dlhý track Devil In My Room, v ktorom mu asistuje jeho "kolega" zo Slaughterhouse Crooked I.

Joe Budden feat. Crooked I - Devil In My Room

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook.com/MajkSpirit

Súvisiaci interpreti: Kendrick Lamar, Majk Spirit