V posledných mesiacoch znížili skupiny Para a Slobodná Európa počet svojich koncertov na minimum s jasným cieľom. Sústreďujú sa na spoločné turné, ktoré bude pre mnohých koncertnou udalosťou jesene. Spolu Tour 2017 začína už túto stredu (18.10.) v Prahe a pokračuje v Brne (19.10.), Ružomberku (20.10.) a ďalších mestách.

Dve populárne slovenské kapely sa na spoločných klubových vystúpeniach dohodli prvýkrát, hoci ich fanúšikovia by si to možno želali už skôr. Myšlienka turné Pary a Slobodnej Európy vznikla na jar tohto roku a definitívnu podobu dostala na festivale Pohoda, kde obidve zoskupenia účinkovali. Dôvod k spojeniu je celkom jednoduchý: kapely sa poznajú už dlho, rešpektujú sa a spája ich aj mimoriadne lojálna základňa fanúšikov po celom Slovensku.

Spoločný majú aj vzťah k "protest songom" a u oboch platí, že im nie je ľahostajné ani dianie mimo hudby. "Zabudnime, že tu vládne hnoj" alebo "Blbosť bije do očí, ešte sa viem tomu brániť, no raz mi z toho preskočí" je len pár vybraných citátov zo skladieb oboch kapiel, ktorým sa za dlhoročnú kariéru podarilo vo svojom repertoári nazbierať peknú kolekciu hitov.

Patria medzi ne napríklad Abstinent, Otec, Keď ťa stretnem, Linda, Podvod, Analýza dokázala hovno, PesUnavený a zničený a mnohé ďalšie, ktoré určite zaznejú na očakávanom turné. O support sa striedavo postarajú kapely The Chronic Sleepers a Lord Alex. Lístky na všetky zastávky sú k dispozícii v sieťach Predpredaj.sk a Předprodej.cz

Slobodná Európa & Para Spolu Tour 2017:
 
18. 10. - Praha, Lucerna Music Bar (+The Chronic Sleepers)
19. 10. - Brno, Melodka (+The Chronic Sleepers)
20. 10. - Ružomberok, Dom Kultúry (+Lord Alex) 
21. 10. - Nové Mesto nad Váhom, Za Rampami (+The Chronic Sleepers)
26. 10. - Bratislava, MMC (+The Chronic Sleepers)
27. 10. - Košice, Collosseum (+The Chronic Sleepers)
28. 10. - Zvolen, Dom Kultúry (+Lord Alex) 

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Alexander Čerevka.

Foto: Michal Lukáč

Súvisiaci interpreti: Para, Slobodná Európa