Mladá indie-rocková formácia z Nitry na čele so spevákom a gitaristom Tomom Löbbom prináša po svojom debutovom albume, ktorý sa v hodnotení kritikov na Radio_Head Awards dostal medzi Top 5 nahrávok roka a získal aj poslucháčsku nomináciu v kategórii Debut roka, ďalšiu zaujímavú novinku.

Reaguje ňou na globálnu vlnu strachu, ktorá v poslednom období ovplyvňuje ľudí. "V poslednom období, viac než kedykoľvek, politici šíria strach, vyvolávajú zbytočné obavy a odkláňajú našu pozornosť od skutočných problémov," myslí si bubeník kapely a autor textu Martin Zaujec.

Aktuálna téma a experimenty s rockovým zvukom

Skladbu s názvom Rats sa členovia skupiny Fresh Out Of The Bus rozhodli nahrať ako upozornenie na šírenie nenávisti v spoločnosti. Poukázať chcú aj na rozmáhajúce sa konšpiračné teórie, ktoré zaplavujú sociálne siete. Podľa kapely by mali niektorí slovenskí politici, ale aj bežní ľudia v internetových diskusiách, byť radšej ticho a premýšľať, než hovoriť. "To, čo robia, nás brzdí. Strach pôsobí na každú spoločnosť ako paralýza. Nemôžeme napredovať, keď panuje všeobecná atmosféra strachu. Mali by sme sa pozrieť každý na seba a neviniť z vlastnej situácie niekoho, koho poznáme akurát tak z obrazoviek," dopĺňa Martin Zaujec.

Anglický klubový post-indie rock trojica Nitranov nezaprie ani v skladbe Rats (v preklade Potkany). Potvrdili pri nej, že sa neboja experimentov a hľadania nových zvukov. "Objavili sme nové zvuky gitár, bicích a basy a sami sme si zvuk aj mixovali," opisuje kreatívny proces frontman kapely Tom Löbb. K singlu kapela Rats natočila kapela aj minimalistický videoklip.


Kapela Fresh Out of The Bus je považovaná za jeden z najväčších objavov slovenskej hudobnej scény. Ako máloktorý slovenský interpret sa môžu pochváliť rotáciou singla na britskom rádiu BBC, či tým, že boli predskokanmi známych mien svetovej alternatívnej scény ako Tricot či Princess Chelsea.

Trojica mladých hudobníkov - Tom Löbb (gitara, spev), Mišo Eichler (basa, vokály) a Martin Zaujec (bicie, vokály) sa objavila na scéne v roku 2013. Odvtedy odohrali viac než stovku koncertov po celom Slovensku, vrátane vlastného turné Crooked Ways Tour v roku 2015.

Nielen nový singel, ale aj ďalšie piesne si môžu fanúšikovia Fresh Out of The Bus vypočuť naživo počas Vianočných trhov Rádia_FM v Bratislave. Talentovaní chlapci z mesta pod Zoborom na nich zahrajú v stredu 14. decembra.  

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka skupiny Ela Dekánková.

Foto: Archív Fresh Out Of The Bus

Súvisiaci interpreti: Fresh Out of The Bus