Organizátori hudobného festivalu Vrbovské Vetry prezradili mená prvých účinkujúcich jubilejného desiateho ročníka podujatia, ktorý sa uskutoční v sobotu 16. júla 2016 vo Vrbovom.

Na festivale sa predstaví Pražský výběr v pôvodnej zostave, ktorú tvoria spevák a klávesák Michael Kocáb, gitarista Michal Pavlíček, basgitarista Vilém Čok a bubeníci Klaudius Kryšpín a Jiří Hrubeš. Veľkým lákadlom pre fanúšikov undergroundu je aj ďalšia česká legenda Jasná Páka. Vznikla v roku 1981 a o tri roky neskôr dostala celoštátny zákaz hrania. Na hudobnú scénu sa vrátila v roku 2008. V súčasnosti hrá v zložení Michal Ambrož (gitara, spev), David Koller (bicie, spev), Vladimír Zatloukal (gitara), Petr Váša (spev), Marta Minárik (basa), Radovan Jelínek (klávesy, gitara, spev), Pavla Táboříková (spev) a Magdaléna Ambrožová (spev). 

Domácu scénu zastúpia vo svojej vrbovskej premiére Medial Banana, a tiež stálice festivalu Slobodná Európa, Chiki Liki Tu-a, Vrbovskí Víťazi a Karpatské Chrbáty. Okrem toho zakladateľ a organizátor festivalu Braňo Jobus pokrstí dve nové knihy a jedno CD. Kompletný zoznam účinkujúcich a sprievodný program organizátori predstavia neskôr. Vstupenky za 12 eur budú v predaji do 31. januára 2016, potom sa ich cena zvýši.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

"Zahrievacie" zimné kolo Vetrov môžete zažiť už tento štvrtok 17. decembra v bratislavskom klube Randal, kam zavíta kompletná úderka z Vrbového v zložení Abusus, Vrbovskí Víťazi a Karpatské Chrbáty. Posledná menovaná formácia pokrstí album Dekel, krstným otcom bude violončelista Jozef Lupták.

Redakciu Hudba.sk informoval za organizátorov Whisky zo Slobodnej Európy. Podrobné informácie nájdete na oficiálnom webe www.vrbovskevetry.sk.

Súvisiaci interpreti: Pražský výběr