Slovenská herečka a speváčka Szidi Tobias rok 2015 vyplnila častým koncertovaním s aktuálnym albumom Jolanka. Jedno špeciálne vystúpenie si pre fanúšikov pripravila aj na záver roka. Už dnes večer odohrá v Dome kultúry Devín benefičný koncert pre Občianske združenie Deti Devína.

V prvej polovici roka absolvovala Szidi Tobias koncertnú šnúru, na ktorej predstavila v živej podobe svoje nové piesne. Vypredané turné zakončila na jar najväčším koncertom v bratislavskej Starej tržnici, na ktorom obdržala za album Jolanka ocenenie Zlatá platňa. Doteraz sa z tohto titulu na Slovensku a v Českej republike predalo už cez 5000 nosičov. Nasledovali ďalšie koncerty u našich západných susedov ale aj na Slovensku, k nezabudnuteľným a umelecky neopakovateľným sa zaradili najmä jej letné koncerty vo viacerých slovenských kostoloch.

Popritom všetkom stihla činorodá umelkyňa účinkovať na svojej domovskej divadelnej scéne Astorka, dotočiť prvú sériu seriálu Tajné životy u našich českých susedov a zahrať si vo výpravnej slovensko-českej produkcii v rozprávke Johankino tajomstvo v réžii Juraja Nvotu. Rozprávka bude mať premiéru na Štedrý večer v STV. "Hrám tam kráľovnú. Môj syn Jonáš mi hrá synáčika a druhý syn Krištof hral pobočníka. Boli sme tam všetci traja, čo bolo dobre a veľmi ma tešilo dívať sa na nich," hovorí Szidi. 

Z hudobných projektov potom prijala ponuku na účasť pri nahrávaní CD Petr Hapka - Miláček žen a vetešníků. Ide o unikátnu koncertnú nahrávku z klubu Heligonka, na ktorej piesne Petra Hapku spievajú okrem Szidi Tobias ešte Jaromír Nohavica, Aneta Langerová, František Segrado a ďalší. 

Benefičný koncert v DK Devín v predvianočnom období bude jedinečnou možnosťou zastaviť sa a započúvať do krásnych a podmanivých piesní Petra Lipovského a Milana Vyskočániho v podaní Szidi Tobias a jej komorného doprovodu v zložení Milan Vyskočáni (gitara, klávesy), Milan Osadský (akordeón) a Andrej Gál (violončelo). Vstupenky na koncert sú ešte v predaji za 13 eur, na mieste budú stáť 15 eur.


Redakciu Hudba.sk informovala Beáta Rožárová. Viac sa dozviete na www.facebook.com/sziditobias.

Foto: Pavla Hodková

Súvisiaci interpreti: Szidi Tobias