Americká indie-folková kapela Fleet Foxes vystúpi 2. júla v pražskej Lucerne. Skupina príde predstaviť skladby z tohtoročného albumu Crack-Up, ale aj staršie piesne. Vstupenky sa dostali do predaja v piatok 15. decembra.

Muzikanti sa na budúci rok okrem toho predstavia napríklad aj na poľskom festivale Open'er, ktorý sa bude konať od 4. do 7. júla v meste Gdynia.

Skupina Fleet Foxes vznikla v roku 2006 v Seattli a v súčasnosti ju tvoria Robin Pecknold, Skyler Skjelset, Casey Wescott, Christian Wargo a Morgan Henderson, pričom v minulosti v nej pôsobil aj Father John Misty. Debutovali v roku 2008 eponymným albumom, s ktorým sa v britskom rebríčku umiestnili na tretej priečke.

S druhou štúdiovkou Helplessness Blues (2011), ktorú nominovali aj na cenu Grammy, sa v UK Charte dostali na druhé miesto. Spomínaný album Crack-Up obsadil v UK Charte aj americkom Billboarde 200 deviatu priečku. Okrem toho majú na konte aj EP nahrávky Fleet Foxes (2006), Sun Giant (2008) a The Shrine / An Argument - Live at the BBC (2011).

Zdroj: SITA (Fleetfoxes.com, archív)
Foto: Facebook.com/FleetFoxes

Súvisiaci interpreti: Fleet Foxes