Na uvedení americkej formácie Guns N' Roses do Rock'n'rollovej siene slávy by sa mali zúčastniť všetci členovia najslávnejších zostáv kapely. V rozhovore pre portál Billboard.com to uviedol klávesák Dizzy Reed, ktorý v skupine pôsobí od februára 1990. "Viem, že všetci z originálnej zostavy tam budú. Neviem čo presne sa bude konať, no viem, že sa tam všetci stretneme a bude to super," povedal Reed.

Zároveň však priznal, že od decembra, kedy sa dozvedeli, že ich čaká táto pocta, sa o tom s frontmanom Axlom Roseom nerozprávali. "Neviem kedy a ako s tým mám prísť. Nie je to totiž každodenná záležitosť," poznamenal Reed. Guns N' Roses, ktorí vznikli v roku 1985, zažili svoju najväčšiu slávu po vydaní debutovej nahrávky Appetite for Destruction (1987). V tom čase zostavu skupiny tvorili: Axl Rose, Izzy Stradlin, Slash, Duff McKagan a Steven Adler.

Kapela na úspech prvého albumu nadviazala v roku 1991 štúdiovkami Use Your Illusion I a Use Your Illusion II, ktoré namiesto Adlera nahrávali s bubeníkom Mattom Sorumom. Členovia formácie, predovšetkým spevák Axl Rose a gitarista Slash sa však čoraz viac hádali a nenahrávali nové skladby. Slash z kapely odišiel v roku 1996, basgitarista Duff McKagan ho nasledoval o rok neskôr.

Guns N' Roses - November Rain

Guns N' Roses na čele s Roseom síce koncertovali, no nový originálny materiál vydali až po sedemnástich rokoch, keď na trh uviedli štúdiovku Chinese Democracy (2008). V januári hudobníci potvrdili, že už pracujú na jej nasledovníkovi. Medzi najväčšie hity tejto formácie patria skladby ako Sweet Child O' Mine, Welcome to the Jungle, Paradise City, November Rain či Don't Cry.

Guns N' Roses - Estranged

Svetoznámu skupinu uvedú do Rock'n'rollovej siene slávy 14. apríla v Clevelande. Okrem nej sa tejto pocty dočkajú aj ďalšie americké skupiny Beastie Boys a Red Hot Chili Peppers, anglická formácia Faces, britský spevák Donovan a zosnulá americká skladateľka a speváčka Laura Nyro. Guns N' Roses v lete opäť zavítajú do Európy. Vystúpia aj v rakúskej obci Unterpremstätten neďaleko Grazu a to v piatok 29. júna. Kapela by sa tam mala predstaviť v zložení: Axl Rose, Dizzy Reed, Tommy Stinson, Chris Pitman, Richard Fortus, Ron "Bumblefoot" Thal, Frank Ferrer a DJ Ashba. V stredisku Schwarzl Freizeitzentrum sa okrem nej ukáže aj britská kapela The Cult a ešte jeden špeciálny, dosiaľ nezverejnený hosť.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Nousha Salimi

Súvisiaci interpreti: Guns N' Roses