Po mnohých rokoch pôsobenia v USA, chystá niekdajšia finalistka SuperStar Dominika Stará prekvapenie pre domácich priaznivcov. So skúsenosťami, ktoré nadobudla v stajni prestížneho producenta Raymonda C. Pounceyho známeho zo spolupráce s hviezdami ako Whitney Houston, Bobby Brown či DMX, sa rozhodla nahrať slovenskú pesničku.

Jej najnovší hudobný počin, baladická skladba s názvom Dúfam, je zároveň prvou piesňou, ktorú napísala v rodnom jazyku. "Hoci hudbe sa aktívne venujem v Spojených štátoch amerických, srdcom ostávam navždy hrdou Slovenkou," vysvetlila svoj zámer zakomponovať do tvorby aj ľúbozvučnosť nášho jazyka.

Text je podľa jej vlastných slov veľmi autentický. Vyjadrila v ňom pocity zo sklamanej lásky. "Neopätovaná láska. Prebdeté noci. Večné premýšľanie o tom, kde nastala chyba, čo sa pokazilo. Prešiel si tým asi každý z nás. Pokiaľ bola láska čistá a úprimná, bolesť je naozaj veľká. No ťažko na niekoho ukázať prstom. Niekedy lámeme srdcia nechtiac a zvaľujeme to na hviezdy," zafilozofovala si a pripomína, že do textu vložila celé svoje srdce.

"Vždy, keď prechádzam niečím, čo ma poznačí, vytiahnem pero, papier a píšem. Nie z pomsty, ale z lásky. V skladbe Dúfam vás vezmem na cestu do najtajnejších zákutí svojho srdca. Prezradím všetko, čo ma rozosmialo, rozplakalo, potešilo, aj zranilo.. A verím, že z tejto piesne budete cítiť nie len lásku, ale aj čistotu, nehu a úprimnosť," zamýšľa sa dnes už dvadsaťpäťročná speváčka. Na skladbu má Dominika Stará zhotovený už aj pôsobivý videoklip. "Biela farba, ktorú sme použili, znázorňuje jemnosť, čistotu, nehu, úprimnosť, nahotu duše. Retrospektívy, ktorými sa vraciam do minulosti, zobrazujú zas reálne situácie, ktoré sa k piesni viažu," hovorí.


Na piesni sa podieľali nielen tvorcovia zo Slovenska, ale aj zo Spojených štátov amerických. "Na Slovensku som k piesni nahrávala vokály u Maroša Repíka zo skupiny Kochanski. Tie sme potom posielali do USA, kde vznikla hudba, mix aj mastering. Videoklip sme natočili v mojom rodnom Šamoríne, pretože sa tu nachádzajú milované miesta, ku ktorým sa viažu významné okamihy môjho života. Obklopila som sa tímom mladých a šikovných ľudí. Za kamerou stál Viktor Karlík a celý strih, edit a art directing mal na starosti talentovaný študent VŠMU Ladislav Jambor. Pevne verím, že skladba sa bude ľuďom páčiť. Keď som ju písala, mala som na pamäti to, že si ma ľudia pamätajú ako nežnú, malú blondýnu, ktorá spieva balady a vkladá do nich celé svoje srdce," vyznala sa.

Dominika ale v žiadnom prípade nerezignovala ani na rozbiehajúcu kariéru za veľkou mlákou. "V krajine ako USA je to naozaj beh na dlhé trate. Úspechy sa tu rodia veľmi pomaly, ale myslím, že s tým, či sa mi podarilo môžem byť zatiaľ spokojná. Dvakrát som vystupovala na prestížnej udalosti New York Fashion Week, v roku 2016 ma pozvali na jeden z najväčších festivalov Harlem Week v NYC, robila som tiež predskokana známemu reggae spevákovi Shaggymu a môj singel Keep it coming sa na prelome rokov 2017/2018 dostal do rotácie vo viac ako 10 štátoch. Okrem tejto skladby, ktorú mi skomponoval môj tím, sa tvorbe venujem aj ja. K mojim autorským piesňam, ktoré mali v USA najväčší úspech radím najmä Colorblind, When love's all gone a Let's fall in love."

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Dominika Stará.